Ako budem živa i zdrava...

Deo poslednjeg intervjua Esme Redžepove: Da li je kraljica romske muzike naslutila smrt? (FOTO)

0
Pevačica romske muzike Esma Redžepova bila je primljena u jednu skopsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Na žalost, ona nije uspela da se izbori...
foto: Story press
foto: Story press

Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju, u 73. godini, posle kraće ali teške bolesti.

 

Preminula Esma Redžepova: Odlazak kraljice romske muzike...

 

Zahvaljujući svojoj bogatoj karijeri, Esma Redžepova Teodosijevska smatra se kraljicom romske muzike. Zbog načina na koji je izvodila ovu muziku, stekla je i svetsku slavu, a 2013. godine ponela je i titulu nacionalnog umetnika Makedonije. U svom poslednjem intervjuu, Esma je pričala o svojim planovima, ali je naglasila jedan detalj:

Ako budem živa i zdrava."

foto: Promo

Za Story.rs: Esma Redžepova

Ako budem živa i zdrava, održaću koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pevate. Kao devojčica sam bila vrlo nemirna i buntovna, a sa 11 godina već sam imala solističke koncerte. Vrlo retko pevam u klubovima, uglavnom nastupam u dvoranama i to pred inostranom publikom koja nema veze sa Balkanom.

 

Ove godine pevala sam u Filharmoniji u Minhenu, pred više od 2.000 ljudi, a nedavno sam se vratila iz Amerike, gde sam nastupala u Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Prvi put u karijeri ću ove godine nastupiti u Kini. Bez obzira na to što publika ne razume o čemu pevam, mislim da sam specifična pevačica i da je magija u mom glasu", rekla je pevačica tada.

foto: Vladimir Šporčić

Redžepova je sledeće godine trebalo da obeleži 60 godina rada, zbog čega je i planirala da nastupa u centrima bivše Jugoslavije.

makonda-tracker