iskrene emocije

Pred ovom pričom ni Ceca nije mogla da zadrži uzdah: Poznata pevačica je otkrila svoju novu omiljenu knjigu (FOTO)

0
Na promociji nove knjige Simonide Milojković prisustvovale su mnoge poznate ličnocsti, a Svetlana Ceca Ražnatović nije mogla da sakrije sreću zbog uspeha svoje prijateljice, ali ni emocije koje je ova knjiga izazvala u njoj.
foto: Promo
foto: Promo

Istinitoj priča o potrazi za ljubavlju je dirnula mnogobrojne zvezde, a među njima se nalazila i Svetlana Ceca Ražnatović koja nije mogla da sakrije osmeh i zadovoljstvo zbog uspeha svoje prijateljice.

 

foto: Promo

 

Pored autorke na promociji knjige  govorili su dr Aleksandar Vujošević, psihijatar u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti, Gordana Mitrović, transrodna osoba, i Dejan Papić, direktor Lagune.

 

Vujošević je istakao da je roman „Žena“ napisan tako „da ne želi nikoga da ubeđuje u bilo šta."

 

Glavna junakinja se ne bori samo za ljubav, ona se bori za život. Za dozvolu da korača istom planetom na kojoj živimo ’mi normalni’, za dozvolu da diše isti vazduh, da je greje isto sunce, za dozvolu da bude tretirana kao čovek. Ona ne traži samilost, niti solidarnost; ne bori se za prava LGBT populacije, niti bilo koje druge manjinske grupe. Ne insistira na tome da razumemo njenu različitost, traži samo da je ostavimo na miru. Mislim da je ovo roman o svima nama, o našem odnosu prema onima koji su različiti ili nisu kao mi, i to je moj glavni utisak o ovoj knjizi“, rekao je Vujošević, i dodao da se nada da će ovaj roman pobuditi ono najbolje u nama.

foto: Promo


Gordana Mitrović je rekla da Simonida ume da ukaže na problem u društvu i da je knjigu čitala više puta i svaki put iznova plakala.

 

Simonida je uspela da uđe u srž problema transrodnih osoba, i hvala joj na tome što je sve to i zapisala“, istakla je Gordana.

 

foto: Promo

 

Simonida Milojković je rekla da je Gocu, transrodnu osobu, srela na Festivalu u Sarajevu, na koji je ona došla po zadatku kao novinar.

Kada se završio film, pogledale smo se i obe počele da plačemo. Ona nije osoba o kojoj sam pisala roman, ona je moj stručni konsultant, ona me je uputila u svet transrodnih ljudi. Ovo je priča o jednoj drugoj ženi, koja nije želela da se eksponira i ja samo znam da je srećna“, ispričala je autorka.

foto: Promo

Simonida je ta koja je izabrala da joj Laguna bude izdavač i podrška u onome što radi, a ja sam zaista počastvovan zbog toga“, rekao je direktor Lagune Dejan Papić i istakao da nije planirao da ovu knjigu pročita za jednu noć, ali da prosto nije mogao da je ispusti iz ruku.

foto: Promo

Ona vam se uvuče pod kožu, jer Simonidin stil je prosto takav da vi i ne osetite kako postajete deo priče i počnete da preživljavate sve ono što preživljavaju glavni akteri knjige. Osim toga, sama činjenica da su čitaoci prihvatili ovu knjigu govori o tome da u Srbiji ima nade, jer ako ne želimo da prihvatimo one koji se na neki način razlikuju od nas, onda to ne govori baš pozitivno o nama. Nadam se da ovo delo mnogo toga menja, i smatram da je ovakva knjiga u Srbiji jednom morala biti napisana“, zaključio je Papić.


Knjigu „Žena“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker