Tokio Hotel u Beogradskoj areni

0
Nemačka tinejdž atrakcija Tokio Hotel će 28. marta održati koncert u Areni Beograd. Bend će u Beogradu nastupiti u okviru Humanoid svetske turneje na kojoj promovišu istoimeni album, umesto ranije najavljenog koncerta u Zagrebu.
foto: promo
foto: promo

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl su u prodaji od srede, 10. marta po ceni od 4900 za Fan pit, 3900 za tribine i 2900 za parter i mogu se nabaviti na novootvorenom prodajnom mestu u TC Ušće, kao i na sledećim mestima: biletarnici Beogradske arene, SKC – knjižara Delfi, Dom omladine, Eventim, pozorište Boško Buha, Gigstix (Novi Sad, Kralja Aleksandra 12), i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Zbog velikog interesovanja publike MTV i Arena Beograd udružili su snage kako bi jedan od najpopularnijih nemačkih bendova današnjice doveli u region. Po otkazivanju koncerta koji je predhodno bio najavljen za Zagreb, MTV i Beogradska arena su odlučili da pokušaju da ispune želju obožavalaca ovog benda i posle pregovora sa menadžmentom benda obezbedili su da Tokio Hotel ipak nastupi u regionu.

Zbog toga su se organizatori koncerta potruditi da se oduže svim obožavaocima benda koji Tokio Hotel željno isčekuju nekoliko godina i obezbede prodaju ulaznica u svim zemljama u regionu.

Ovaj koncert će označiti početak saradnje najveće svetske televizijske mreže MTV i jedne od najvećih i najposećenijih koncertnih arena u regionu.

Iako je Humanoid tek njihovo drugo izdanje na engleskom jeziku, Tokio Hotel su za milione obožavalaca širom sveta već postali ikone. Tokio Hotel su sa svojim izdanjima do sada došli do deset platinastih izdanja, imali četiri singla koja su dovela do prvog mesta i rasprodaju arene i koncertne dvorane širom Evrope.

Tokio Hotel se na muzičkoj sceni pojavio 2005. godine i ubrzo stekao naziv najuspešnijeg nemačkog benda mlađe generacije. Već sa debi albuma, Shrei, tri singla su se probila na prva mesta top lista što je ovim tinejdž muzičarima donelo i internacionalnu slavu. Braća blizanci Bil i Tom Kaulic, osnovali su bend u svom rodnom gradu Magdeburgu 2001. godina kada su imali samo 12 godina. Sa bubnjarem Gustovom Šeferom i basistom Georgom Listingom, bend je od samog početka imao velike ambicije  i već 2003. godine potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Universal. Iako su se u početku zvali Devilish, četvorka je promenila ime u Tokio Hotel.

Njihov prvi singl, Durch den Monsun (Through the Monsoon), brzo je osvojio top liste dok sa drugim singlom Schrei (Scream) dolaze do petog mesta nemačke top liste singlova. 19. septembra 2005. godine objavljuju debi album Schrei, koji u Nemačkoj dostigao platinasti tiraž i prodat je u više od 200.000 kopija.

Sa drugim albumom, Zimmer 483 (Room 483), koji je objavljen 2007. godine bend širi svoju popularnosti u Evropi da bi svetsku popularnost stekli prvim albumom na engleskom jeziku Scream koji je objavljen 4. juna 2007. godine. O tom trenutku bend uspeva da koncerte širom Evrope rasproda za samo nekoliko minuta. Bend je stekao popularnost cele generacije. Njihova popularnost u Francuskoj eksplodirala je pa su od nastupa u klubovima za 500 ljudi, dospeli do koncerta ispred Ajfelovog tornja za 500 000 ljudi! Bend uskoro postaje i prvi nemački bend koji će dospeti do 1. mesta zvanične liste singlova u Izraelu.

Iste godine dobijaju svoju prvu MTV nagradu kao najbolji internacionalni sastav kada su i nastupili na dodeli evropskih MTV nagrada.

2008. godine bend započinje svoju prvu svetsku turneju u okviru koje je trebalo da nastupi i u Srbiji ali je turneja prekinuta zbog problema sa glasnicama pevača Bila. Ova turneja bend je odvela i u Ameriku i u Kanadu i donela im nominaciju za najbolji pop video 2008. godine na dodeli MTV Video Music Awards.

2009. godine bend izdaje treći studijski album pod nazivom Humanoid.

Tokio Hotel je do sada prodao preko 5 miliona albuma samo u Nemačkoj, imaju četiri singla i tri albuma koji su bili na prvom mestu različitih top-lista. Tokio Hotel je prvi nemački bend koji je osvojio MTV VMA i MTV Latin America nagrade a za svoj prvi album na engleskom (Scream) osvojili su i prvu MTV Europe Music nagradu. Pored toga dobitnici su brojnih nagrada tinejdžerskih časopisa i televizijskih emisija, među kojima su: nagrade Viva Comet za najbolji bend i najbolji muzočki spot, Bravo nagrada za najbolji rok bend, Echo nagrada za najbolji muzički spot i mnoge druge.

Bend čine blizanci Bil i Tom Kaulic (vokal i gitara), Georg Listing (bas gitara) i Gustav Šefer (bubnjevi).

makonda-tracker