godina u kojoj smo izgubili legende

Dara Džokić o smrtima dragih kolega: Oni za mene nisu umrli!

0
Slavna glumica kaže da ju je smrt kolega Dragana Nikolića, Vlastimira Đuze Stojiljkovića i Marinka Madžgalja veoma rastužila i da je posle njih ostala praznina na filmskoj i pozorišnoj sceni.
foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Veličina za veličinom... Idol za idolom... Profesionalci od kojih smo mi mlađi učili, ali koji su i jedan od drugog učili. To ih je činilo još većim. Njihova smrt je veliki gubitak za srpsku kulturu. Teško mi je govoriti da ih više nema, oni za mene nisu umrli, nisu fizički sa mnom, ali žive u mojim uspomenama i često ih pominjem. S Gagom Nikolićem sam najviše radila. Ne mogu da se setim da li postoji ijedna anegdota sa njim na snimanju koju nisam prepričavala godinama. Jezivo je bilo dolaziti na probe sa saznanjem da na bini više nikad neće biti neko ko je do juče tu bio. Kada sam pred TV ekranom ili s druge strane pozornice, kao gledalac, osećam prazninu posle njih. Teško mi je kad na odjavnim špicama filmova gledam kajrone sa uokvirenim imenima mojih kolega", kaže Dara.

Dara Džokić i Nataša Ninković: Nema žene koja nije bila zaljubljena u Đuzu Stojiljkovića!

 

Ona ističe da ne planira odlazak u penziju sve dok joj publika aplaudira.

Trajaću dok me gluma bude radovala i dok me budu hteli na pozornici i pred kamerama. Nadam se još dugo, jer imam snage i volje", kaže glumica.

Jedna od najpopularnijih srpskih umetnica istakla je da je nju velika čast to što je imala priliku da igra s legendama kakve su Paja Vuisić i Čkalja.

Iz te Jaretove kuće ponikla je nova generacija glumaca – Maja Sabljić, Mirjana Joković, Jelica Sretenović, Branko Vidaković, mnogi drugi i ja među njima", prisetila se Dara.

 

makonda-tracker