nikad zaboravljeni

Tuga koja nikada ne prolazi: Pevači čije su karijere prekinute tragičnom smrću (FOTO)

0
Ovi pevači bili su na vrhuncima svojih karijera, ali tragične saobraćajne nesreće okončale su njihove živote. Napustili su nas, ali njihovo delo nastavilo je i dan danas da živi.

 

 

Grupa "Montenigersi" prvi zapaženiji nastup imala je na Budvanskom festivalu sa pesmom "Mala plava", a od tada njihova karijera išla je uzlaznom putanjom sve do pogibije Nebojše Saveljića u 28. godini.

 

Ceo region je plakao uz njihove balade, ali na svoj prvi koncert nikada nisu stigli: Godišnjica nesreće u kojoj su poginuli članovi Crvene jabuke

 

Ljubiša Stojanović Luis

 

Pevač raskošnog vokala, bio je poznat po svom imidžu i neobičnom muzičkom stilu. Luis je stradao u saobraćajnoj nesreći 2011. godine na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada.

 

foto: Zorana Jevtić

Stojanović je počeo da se bavi muzikom 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

 

Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

 

makonda-tracker