tuga za velikom umetnicom

Neda Ukraden godinu dana nakon smrti Usnije Redžepove: Kao da sam joj juče bila u poseti, non-stop mi je u mislima

0
Jedna od najpoznatijih pevačica romske muzike Usnija Redžepova napustila nas je pre godinu dana, ali njena porodica i kolege je nisu zaboravile.
foto: Ivan Dobričić

Neverovatno da je tako brzo prošlo vreme od njene smrti. Kao da sam joj juče bila u poseti. Non-stop mi je u mislima. Užasno mi nedostaje i to ne mogu da opišem. Bila je jedna sjajna žena, ali ipak su ostale njene pesme da žive, te je na neki način ostala besmrtna i to je ono što je lepo, iako je njena priča tužna", poručila nam je Neda, koja se trenutno nalazi u Nemačkoj, ali će doći do petka, kada će sa kolegama zapevati u Usnijinu čast.

Neda priznaje da nije u kontaktu sa porodicom pokojne koleginice, jer ne žive u Srbiji.

 

Životna priča - Usnija Redžepova: Povratak na jug

Njena porodica je dole u Skoplju, a sa ovim delom njene porodice sa muževljeve strane, koja je u Beogradu, nisam se čula. Niko me nije zvao na pomen", kaže pevačica.

Podsećamo, Usnija je preminula pre godinu dana nakon što je izgubila trogodišnju bitku sa rakom pluća. Za sobom je ostavila nezaboravne pesme poput „Kazuj, krčmo, džerimo”, „Niška banja”, „Zbog tebe, mori, Leno” i ostale. Usnije nije imala naslednika, pa je sahranjena u rodnom Skoplju, gde njen grob često obilaze brat i snajka.

 

 

makonda-tracker