tragična priča

Ofra Haza, lepotica koju su zvali Madonom sa Istoka: Imala je buran život, a njena smrt i dalje je misterija (FOTO)

1
Jedna od najvećih zvezda u istoriji Izraela imala je uzbudljiv život prepun interesenatnih detalja, a priča o njenoj smrti još uvek nije razjašnjena.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rođena je u siromašnoj jeverjskoj porodici kao deveto dete. U 12. godini se prijavila u lokalnu pozorišnu trupu, i tada je menadžer Bezalel Aloni primetio njen glas. On je kasnije postao Ofra Hazin menadžer i mentor. Do 19. godine je postala najveća izraelska zvezda, a muzički novinari su je opisivali kao "Madonu sa Istoka".

 

Marijana Mateus: Nije lako probiti se na Istoku

 

Posle učešća na Evroviziji 1983. svet je bio fasciniran njenim talentom i glasom.

 

Najveću internacionalnu slavu je postigla pesmom Im Nin'Alu, a zatim je otpevala i dirljivu numeru "Izbavi nas” iz animiranog filma „Princ iz Egipta”, koju je otpevala na ukupno 17 jezika.

 

foto: Profimedia

 

Bila je poznata i bogata, ali je živela kao sav normalan svet, bila je moralna i religiozna, zbog čega su na nju u Izraelu gledali kao da božanstvo. Tome je doprinela i neverovatna priča o nesreći koja se odigrala 1987. Tada je avion Cesna prevozeći Ofra Hazu udario u planinu na granici Izraela i Jordana. Dok su spasioci tragali za njom, izraelski mediji su već nagađali da se desilo ono najgore.

 

Jelena Jakovljević bin Drai: Ja sam Istok i Zapad u jednom

Ležali smo tamo u pustinji, a Ofra je rekla da štagod da se sledeće desi, biće to božja volja", rekao je kasnije njen menadžer koji je bio s njom u avionu.

Haza je preživela nesreću, a sledeći dan je bio poput nacionalnog praznika.

 

Ofra Haza nije bila žena koja se probijala uz pomoć skandala i nije imala nijednu mrlju u karijeri.

 

makonda-tracker