Marijana Mateus: Nije lako probiti se na Istoku

1
Dok prenosi utiske iz Dubaija gde za sada neće prezentovati svoje modno znanje, kreatorka Marijana Mateus priča o trenutnoj situaciji u svom ljubavnom životu nakon što je prošlog leta raskinula emotivnu vezu
Marijana Mateus, foto: Privatna arhiva
Marijana Mateus, foto: Privatna arhiva

Harizmatična modna kreatorka Marijana Mateus (42) provela je nezaboravnih nedelju dana u Dubaiju koji je od Nove godine do danas bio samo jedna u nizu zanimljivih destinacija na koje je putovala. U najluđoj noći provodila se uz pesme Zdravka Čolića u Petrovcu na moru, a potom je nastavila da putuje na relaciji London – Budimpešta – Beograd. Nedavno su se na njenoj uzbudljivoj mapi putovanja našli i Emirati, a fotografije koje je tamo snimila, više od reči govore o tome kako se provela u ovom modernom gradu.

- U Ujedinjene Arapske Emirate otišla sam na poziv svoje prijateljice Jane koja je tamo imala prezentaciju svog brenda kupaćih kostima pod nazivom Spirit and Secret. Iako sam se prva tri dana, od jutra do mraka, bavila njenim poslom, u Dubaiju smo se divno provele. Drugi deo mog boravka tamo bio je za mene pravo uživanje - opisuje Marijana koja za sada nema ambicije da proširi svoj modni uticaj na azijsko tržište.

- To iziskuje mnogo vremena i preseljenje u Emirate, a ja za sada to nemam u planu. U Dubaiju mi se dopada to što svi pričaju engleski i nije teško prezentovati kvalitetan proizvod u modnom svetu. Za sada, međutim, prepuštam drugarici da tamo prikaže svoje kupaće kostime. Koncentrisana sam na uniforme koje radim za brojne firme, a predstaviću ih na ovogodišnjem Sajmu turizma. Reč je o modelima uniformi za hotele i biznis kolekciji - dodaje bivša supruga Miodraga Kostića i Lotara Mateusa, koja nakon raskida sa Patrikom, inače biznismenom švajcarsko-engleskog porekla koji joj se desio prošlog leta, još nije naišla na novog idealnog muškarca.

- Uvek sam zaljubljena i nikad usamljena. Iako trenutno nemam partnera, to je kod mene svakodnevno stanje - otkriva uvek nasmejena Marijana.

Inače, njene naslednice Dajana (22) i Anđela (15) školuju se u Londonu, dok Marijanin sin Aleksandar (19) radi u firmi svoga oca Miodraga Kostića u Beogradu. Dizajnerka se upravo na inicijativu svoje dece poslednjih nekoliko meseci posvetila master studijama u modnom biznisu koje u Londonu privodi kraju, a još pre nego što je postala mama, diplomirala je pedagogiju. Danas, između svojih putovanja i edukacije uvek nađe vremena za druženje sa prijateljima, a u poslednje vreme sve više je zainteresovana za društvene mreže.

- Posle dužeg vremena odlučila sam da budem aktivna bar na jednoj društvenoj mreži, pa sam i svoje slike iz Dubaija odmah stavila na Instagram. Zamisao mi je da se jednog dana gledajući te fotografije vratim u prošlost i prisetim svih divnih destinacija i mesta na kojima sam se provodila. Uz to, želela sam da postanem aktivna na internetu i malo približim svoj život onima koji me na taj način prate. Ipak, ne želim da to bude prenaglašeno i svoju intimu na taj način nikada ne bih iznosila u javnost - dodaje globtroterka koja često nije svesna u kom gradu se budi.

- Nemam uspomene sa mnogih putovanja i Instagram je način da jednom kada se vratim u 2014. godinu, pred sobom imam jasan zapis svega što mi se dešavalo. To je, međutim, samo trideset odsto onoga što proživljavam na putovanjima - iskrena je dama zaraznog osmeha na kraju razgovora za Story.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker