u smrt sa partnerom

Tragedija koju svet nikada neće zaboraviti: Lejdi Dajana je bežala od paparaca i pobegla je u smrt (FOTO)

0
Pre tačno 19 godina na današnji dan, 31.08. poginula je princeza Dajana...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Štampa je svirepa. Ona ništa ne oprašta. Samo lovi greške. Svaki motiv je izokrenut, svaki gest kritikovan", izjavila je Dajana.

Samo nedelju dana nakon što je za pariski "Mond" izgovorila ove reči, princeza Dajana je zajedno sa svojim partnerom, milijarderom Dodijem al Fajedom, poginula u saobraćajnoj nesreći u pariskom tunelu, bežeći od paparaca - pre tačno 19 godina, 31. avgusta 1997.

 

Tragedija se dogodila godinu dana posle razvoda popularne Lejdi Di od britanskog prestolonaslednika Čarlsa, a mesec dana pre nesreće, tabloidi su objavili da je princeza - koja je tad imala 36 godina - u romatičnoj vezi s egipatskim milijarderom i plejbojem, 41-godišnjim Fajedom, sinom vlasnika čuvene robne kuće "Herods".


Čim ga je ugledala, rekla je da je on taj: Batler otkrio ko je jedini čovek kojeg je princeza Dajana volela

 

Snimili su njihov poljubac na jahti na Mediteranu, u društvu dvojice princezinih sinova, Vilijama i Harija, unovčili fotografije po ceni od dva miliona dolara i nastavili da proganjaju zaljubljeni par.

 

Proganjali su ih sve do noći između subote i nedelje, kada je "mercedes" kojim je upravljao vozač hotela "Ric" - u kojem je nesrećni par odseo - izgubio kontrolu nad vozilom, bežeći pred fotoreporterima na motorima i vespama.


Princeza Dajana i Dodi Fajed su doputovali 30. avgusta popodne u privatnu posetu Parizu. Dajana je već narednog dana trebalo da se vrati u London, da bi se u svom domu, u Kensington palati videla sa sinovima.

 

makonda-tracker