Miki Perić: Drama zbog zamene identiteta

0
Umesto da uživa u letovanju, prošlogodišnji odmor umetnika Miroslava-Mikija Perića u Monaku pretvoren je u pakao jer je u roku od samo dva dana čak tri puta na grub način privođen u policijsku stanicu
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

Tridesettrogodišnji slikar, vajar i muzičar Miroslav-Miki Perić, nije ni sanjao da će mu se tokom prošlogodišnjeg letovanja dogoditi brojne neprijatnosti. Spletom nesrećnih okolnosti, on je u roku od samo dva dana tri puta uhapšen dok je boravio u Kneževini Monako. Čim je svojim automobilom stigao u ovaj grad državu, odlučio je da ode do obližnje picerije kako bi se okrepio, a potom krenuo u razgledanje lokalnih znamenitosti. Međutim, ubrzo ga je zaustavila policijska patrola zbog rutinske kontrole. Dok su policajci proveravali njegova dokumenta, Miki je uživao u divnom pogledu na glavni trg Monaka koji je ukrašen najlepšim cvećem iz celog sveta. Iznenada, aparat koji je policajac držao u ruci počeo je da pišti. Uniformisana lica naredila su mu da ključeve od automobila stavi na krov kola i izađe na kolovoz. Stavili su mu lisice na ruke i priveli ga u lokalnu policijsku stanicu.

- Taj period bio mi je veoma mučan. Nije mi bilo svejedno dok su me privodili jer nisam znao kakav me ishod očekuje. S obzirom na to da u životu uvek sve gledam sa vedrije strane i ove priče sećam se s osmehom jer ću imati šta da prepričavam svojim unucima – iskren je Miki.

Ksenija Konić

 

Više o ovoj temi pročitajte u novom 230. broju magazina Story, koji je u prodaji od 16. februara.

makonda-tracker