Prve fotografije nakon tragedije

Neda Arnerić: Konačno se dobro osećam

0
Prvi put nakon dramatičnog pada sa balkona svog stana na Vračaru, glumica Neda Arnerić (63) pojavila u javnosti, a za Story potvrdila je da je njen oporavak skoro u potpunosti završen i da će se, ako sve bude kako treba, uskoro vratiti na scenu
foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

Sada sam zaista dobro. Život mi se u potpunosti vratio u normalnu, skoro sve aktivnosti obavljam kao i pre nego što mi se desila nezgoda. Život se nastavlja svojim tokovima, a uskoro se vraćam i poslu, čim počne sezona. Može se reći da sam se fizički sasvim oporavila, rehabilitacija protiče dobro i povrede nisu bile trajne – kaže Neda Arnerić, za čije su zdravstveno stanje nakon pada sa balkona njenog stana na Vračaru bili zabrinuti ljubitelji filma, pozorišta i glumičini poštovaoci širom regiona.

 

Osmog maja ove godine Neda Arnerić vratila se kući sa poslovnog sastanka i požalila svom suprugu Miloradu Mešteroviću da je umorna. Za njom je bilo nekoliko vrlo uspešnih projekata, među kojima je i pozorišna adaptacija legendarnog televizijskog ostvarenja Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, u kom je glumila sa višedecenijskim prijateljem i kolegom Feđom Stojanovićem. Nešto pre toga ostvarila joj se dugogodišnja želja da igra karakternu ulogu u komadu hrvatske rediteljke Senke Bulić Živjet ćemo bolje. Dakle, sve je bilo u najboljem redu.
 

Neda Arnerić je superžena: Glumica u javnosti dva meseca posle nesreće (FOTO)
 

- Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, a nakon toga ona je izašla na terasu da prostre veš. Ne znam šta se desilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala – otkrio je narednog dana Mešterović.

 

Prve prognoze bile su prilično zbunjujuće, od pretpostavki da joj je naprslo nekoliko kičmenih pršljenova, pa čak i da postoji mogućnost da ostane nepokretna, do optimističnih nagađanja da će se, pošto kičmena moždina nije povređena, glumica u potpunosti oporaviti. Na sreću, kao tačne pokazale su se ove druge.

 

foto: Stefan Jokić

 

Poseban zaplet u ovoj drami stvorio se oko nemuštih konstrukcija kako se iza Nedine nezgode zapravo krije namera. Ipak, oni koji je najbolje poznaju, momentalno su eliminisali tu mogućnost.

 

- To su gluposti. Neda nikad nije bila suicidna. Da je htela da se ubije, ne bi skočila sa visine od dva sprata na tu tendu. Onaj ko hoće sebi da oduzme život, ne traži nešto što će mu ublažiti pad. A čuo sam i druge priče, kako je bila alkoholisana i slično. Pa svakom ko zna Nedu poznato je da ona gotovo uopšte ne konzumira alkohol. Ponekad, vrlo retko, popije pivo, za drugo moramo da je teramo i to uglavnom bezuspešno – oglasio se Feđa Stojanović neposredno nakon dramatičnog događaja.

 

Neda Arnerić: Na korak do smrti

 

Potvrđujući njegove reči, Arnerićeva se u tišini za dva meseca skoro u potpunosti oporavila. U javnost je izašla prvi put prošle nedelje, kao istoričar umetnosti, a ne kao glumica. S obzirom na to da je gotovo pola života posvetila likovnoj umetnosti, prvo kao galerista, a potom i kao stručnjak u odborima raznih fondacija za pomoć umetnicima, obratila se prisutnima na izložbi Mladost 2016, gde su nagrađivani najtalentovaniji mladi stvaraoci. Jedino što je podsećalo na nemile događaje bio je medicinski mider, koji služi kao podrška kičmenom stubu dok telo u potpunosti ne ojača. A prema njenim rečima, uskoro ćemo je ponovo videti i na sceni.

makonda-tracker