Krisu Braunu izrečena kazna za napad na Rijanu

0
Losanđelski sud izrekao je presudu Krisu Braunu na pet godina zabrane prilaska popularnoj pevačici Rijani kao i obavezu da se šest meseci bavi društveno korisnim radom
foto: Getty Images Guliver
foto: Getty Images Guliver

Kris Braun je početkom ove godine brutalno pretukao r'n'b i pop pevačicu Rijanu sa kojom je tada bio u emotivnoj vezi. Braun će kaznu, u vidu društveno-korisnog rada služiti u svojoj rodnoj državi Virdžiniji, a njegov rad nadgledaće šef policije u Ričmondu.

Sudija Patriša Šeng želi da se uveri da će dvadesetogodišnji Braun na pravi način odslužiti kaznu, a to podrazumeva rad sa mladima i njihovo podučavanje. Kada je Kris priznao krivicu u junu ove godine, sudija Šegi naredila je da se Rijana i on ne približavaju jedno drugome do kraja suđenja, da bi kasnije svoju prvobitnu odluku preinačila na zabranu prilaska u narednih pet godina. Razlog leži u činjenici da se pevač, upkos odluci suda, često mogao videti na mestima gde se u tom trenutku nalazila i Rijana.

Pevačica sa Barbadosa nije se pojavila na završnom delu suđenja, a njen advokat Donald Etra smatra da ovako rigorozne kazne nisu bile neophodne, te da bi Rijana bila zadovoljna i odlukom da se njenom nekadašnjem momku zabrani svaki vid uznemiravanja i dosađivanja. Krisu Braunu preti kazna zatvora, ukoliko na bilo koji način prekrši izrečene propise. Karijera talentovanog muzičara pretrpela je ozbiljne posledice nakon njegovog nasiliničkog ponašanja i hapšenja početkom februara pošto je većina sponzora prekinulu saradnju sa njim, a veći broj radio stanica bojkotovalo Braunovu muziku.

Vanja Radenković

makonda-tracker