Seka Aleksić: Iznenađenje koje mi je ulepšalo rođendan

6
Tek što je proslavila svoj 33. rođendan, pevačica Seka Aleksić otvara vrata svog doma u kojem je priredila žurku za najmilije, priča o tome zašto je odložila slavljeničko putovanje u Jerusalim, otkriva čime ju je suprug obradovao i navodi jedninu želju koju im

Između velikog pravoslavog praznika Uskrsa i planiranja prvomajskog uranka, folk pevačica Seka Aleksić organizovala je proslavu svog 33. rođendana. Iako je prvobitno planirala da sa svojim suprugom Veljkom Piljkićem (31) otputuje u Jerusalim i tamo po davnašnjoj želji uživa u prazničnom danu, u tome su je sputale profesionalne obaveze. Seka je zato u svom domu priredila slavlje za desetak najmilijih, a glavna tema razgovora bilo je iznenađenje koje joj je veče uoči rođendana priredio njen muž. Ispred njihovog doma pevačicin suprug parkirao je automobil koji je krasila crvena mašna, a birao ga je prema njenim afinitetima. Dva dana nakon partija, Seku su simbolične životne godine navele na sentimentalno razmišljanje o svemu što je prošlo, ali i o lepotama koje priželjkuje u budućnosti.

Story: Može li da se kaže kako je ovo vaše vreme praznika?


- I osećam se tako. Samo dva dana posle mog, rođendan je i mog rođenog brata Nedžada, a onda i mojim drugaricama. Još početkom aprila obuzela me je euforija oko kupovine poklona kojima se i sama radujem. I ovoga puta uoči rođendana svi su me pitali šta da mi kupe jer imam sve, a ja sam rekla kako mi nedostaje samo kasica prasica.

Story: Znači li to da ste počeli da štedite?

- Nisam osoba koja ume da štedi, ali ni neko ko rasipa i ne pita koliko šta košta. Ipak, dok je čovek mlad, mora nešto i da sačuva da bi kasnije uživao. U šezdesetoj sigurno neću pevati kao danas, ali želim lagodan život poput ovog koji sada vodim. S druge strane, stekla sam naviku da novac koji dobijem za rođendan, dam Veljku na čuvanje, a kad poželim da kupim novu tašnu, ja pokucam na njegov novčanik. Tako sam naučila i moju bratanicu Helenu da štedi, što ja radim u njeno ime. Posle putovanja ostavljam sitninu u evrima sa strane, pa kada nam ona dva puta godišnje dođe iz Sarajeva u posetu, dobije dobru sumu.

Razgovarala: Jasmina Antonijević


Kompletan intervju pročitajte u novom, 449. broju magazina Story koji je u prodaji od petka, 25. aprila.

makonda-tracker