Miki Perić: Konačno znam šta želim

0
Mada tvrdi kako je nekoliko puta bio na početku, bavio se raznim profesijama i kao najveće prekretnice u životu navodi događaje kada je izgubio majku i oženio se svojom idealnom polovinom Snežanom Matić-Perić, umetnik Miki Perić otkriva da je tek nedavno spozn
Miki Perić, foto: Petar Đorđević
Miki Perić, foto: Petar Đorđević

Budući da se do sada bavio vajarstvom, slikarstvom, pevanjem i voditeljskim poslom, mnogi su Miroslava - Mikija Perića (36) nazvali  multimedijalnim umetnikom. Međutim, ima i onih koji su umeli da kažu kako se bavi svim i svačim pa u stvari i nema zanimanje. Ipak, on se nikada nije obazirao na zlurade komentare i nedavno je odlučio da svu svoju energiju usmeri na muziku. Otkako je u braku sa Snežanom Matić-Perić (40), direktorkom produkcijske kuće Adrenalin, Miki tvrdi kako je pronašao svoju drugu polovinu, a ovaj period života smatra novim početkom.

- Nekoliko puta počinjao sam ispočetka, ali sada sam prvi put sazreo i definitivno vidim sebe kao pesnika. Svu svoju snagu i verovanje pretočio sam u novi album. Kao i svaki početak, i ovaj otkriva nove stepenike, a ja čvrsto stojim na prvom - počinje Miki koji je 1997. godine prvi put morao da se suoči sa velikim gubitkom jer mu je nakon borbe sa kancerom preminula majka Olga. I tada je, kao i sada, krenuo od nule.

- Taj poraz ostavio je u meni neku prazninu koja nikada ne može da se ispuni, a s druge strane, iz svega toga, nažalost, mnogo sam naučio. Najčešće se uči na teškim stvarima, ali važno je znati kako život nema reprizu i da, ukoliko ne ugrožavaš druge, treba da uživaš u svakom trenutku. Zbog toga su počeci čarobni, a padovi još čarobniji jer posle njih dobijaš priliku da ustaneš. Kad ti se nešto ružno desi, upoznaš se u stvari sa pravim životom jer do tada letimo i mislimo da možemo sve. Kako vreme prolazi, ponovo počinješ da misliš kako si svemoguć pa iznova pukneš o pločnik, ali se i podigneš. Važno je ustati, to je život - iskren je Perić koji potpuno podršku za sva važna životna pitanja ima u supruzi Snežani.

- Divno je imati nekoga ko ti daje vetar u jedra. Tako je bilo i kad sam sa Neletom Karajlićem radio seriju Nadrealisti čiji smo nastavak izmaštali nas dvojica. Sve je to, od jedne skice, izašlo na njenim jedrima. Ne može u životu da ti se desi ništa bolje nego da imaš nekoga ko je zaista tvoja druga polovina - ističe umetnik.

Iako je nepisano pravilo da muškarci imaju kompleks u odnosu na uspešne žene, Miki tvrdi kako to u njegovom slučaju  nije istina jer se jednako kao i sopstvenim uspesima ponosi i postignućima svoje supruge. Njihov život je bajkovit, ali samo zato što su oni uredili da bude takav.

- Snežana i ja ujutro ustanemo, popijemo kafu, pa svako krene za svojim poslom. Uvek ručamo zajedno i uz obrok nazdravimo čašom vina. Na kraju dana pripremam večeru jer mi je kuvanje pasija i uživamo. Sve to čini našu čaroliju potpunom  - iskren je Perić i dodaje:

- Razmišljamo o proširenju porodice i nadamo se da će se to vrlo brzo desiti - otkriva Miki kome će se tokom sledeće nedelje u prodaji naći album na kojem je autor svih pesama.

- Objavljen je spot za kompoziciju Da mogu, bio bih, a reč je o divnoj životnoj pesmi koju sam stvarao godinu dana. Iako su strofe iz mene izašle brzinom munje, refren je čekao... Jedne večeri u posetu su nam došli Zoran i Nena Leković i kada je ona čula moje strofe jednostavno je dodala Da mogu, bio bih i tako je posle godinu dana pesma završena. U suštini, ceo moj album je životan, lepo sam se ispričao sa sobom, izmirio sa ljudima, isprepirao sa vanzemaljcima - kroz osmeh priča Miki, a na opasku kako neki ljudi za tako nešto plaćaju psihijatra, dodaje.

- Ovo je jeftinije, a bolje, ostane čak i neki fidbek posle. Pesme su o ljubavi i prijateljstvu. Možda sam malo ostario, zapravo sazreo. Kada nešto radiš studiozno i staneš iza svake reči onda si nekako kao šerif koji dođe u svoj mali grad i kaže: Dobar dan! E, tako se u stvari i zove moj album. Zadovoljan sam i srećan jer je sve o čemu sam pisao tačno i iz duše. Svaka je reč istinita - zaključuje Miki.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker