Maja Nikolić: Na novom početku

0
Posle odluke da više ne radi u Jutarnjem programu, voditeljka Maja Nikolić govori o spekulacijama da odlazi sa RTS-a, otkriva zašto je osetila potrebu da nešto menja, kaže da joj je muž u svemu najveća podrška i kako se sada najviše raduje skijanju sa svoje tr
Maja Nikolić, foto:Luka Šarac
Maja Nikolić, foto:Luka Šarac

Kada je prošlog petka, 31. januara, prilikom standardne odjave Jutarnjeg programa gledaocima poručila kako će se ubuduće družiti u nekoj drugoj emisiji, voditeljka Maja Nikolić (39) zakoračila je u novo poslovno poglavlje. Odluku koja je u njoj sazrevala gotovo godinu dana, donela je potpuno svesna činjenice da je baš sada vreme za nešto drugo. I to opet na televiziji, na koju je došla pre skoro dve decenije.

Svaki njen novi korak u karijeri pratila je i sreća u privatnom životu. Otkako je 1998. godine upoznala ekonomistu Aleksandra Nikolića (49), dobila je podršku svog emotivnog partnera da se profesionalno ostvaruje, jednaku onoj koju su joj davali i njeni roditelji. Prvi put je postala mama kada je na svet došla Tea (10), a Maja već bila popularno lice sa BK televizije. Potom je stigao Darko (8), a onda i najmlađa Tia (5), stara isto koliko i voditeljkin poslednji angažman na RTS-u. Sedam dana nakon što je odlučila da ustajanje u zoru postane stvar prošlosti, Maja otvoreno govori o svojoj odluci zbog koje se ne kaje.

Story: Jeste li emotivno proživeli taj trenutak kada ste se opraštali od Jutarnjeg programa?

- Nije mi bilo jednostavno da se oprostim od ljudi s kojima sam radila pet godina, ali to je bila moja želja. Ipak, emocija me nije navela da se preispitam jer sam sigurna da je odluka prava. 

Story: Slušali ste svoju intuiciju?

- Pratila sam stomak i srce, a nisam otišla zato što imam drugu opciju, već zbog toga što je odluka bila zrela.

Ostatak intervjua pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od 7. februara, 2013. godine.

makonda-tracker