Ognjen Amidžić: Nikad nisam bio srećniji

1
Ako ponekad deluje umorno, voditelj Ognjen Amidžić objašnjava da je to zbog neprospavanih noći. Tako je otkako je u njegov dom koji deli sa suprugom Danijelom Dimitrovski-Amidžić stigao sinčić Matija, razlog zbog kojeg je ovaj šoumen najponosniji tata na svetu
Ognjen Amidžić, foto: Luka Šarac
Ognjen Amidžić, foto: Luka Šarac

Punih dvadeset godina šoumen Ognjen Amidžić (38) živi svoju televizijsku priču. Nakon sveg iskustva koje je stekao tokom godina, poznatom voditelju i dalje ne manjka poleta i zanosa, pa je s mnogo žara 8. januara počeo šestu sezonu svog Ami G Showa. Ipak, više od poslovnih uspeha srećnim ga čini to što je 29. novembra prošle godine prvi put postao tata. Tog dana njegova supruga, manekenka Danijela Dimitrovska-Amidžić (26) na svet je donela dečaka za kog su ponosni roditelji izabrali ime Matija, a Ognjen je odmah izrazio želju da maleni Amidžić lepotu nasledi od svoje mame. Popularni Šapčanin, koji će sa svojom dragom u maju proslaviti tri godine braka, iz dana u dan spoznaje čari roditeljstva i priznaje kako su mu neke očinske obaveze i te kako naporne.

Story: Koliko vam se promenio život od kada ste postali tata?

- Koliko i svima, ali ne mogu mnogo da se žalim. Biti roditelj osećaj je koji ne može da se opiše i stvarno je poseban. Verujem da se priroda pobrinula za to, a razumeće me oni koji već jesu roditelji jer to iskustvo ni sa čim ne može da se poredi.

Story: Jeste li zadovoljni kako ste se snašli u prvim danima roditeljstva?

- Priznajem, trenutno jesam umoran i veoma malo spavam, a san mi je uglavnom iscepkan na nekoliko delova. S druge strane, nikada nisam bio srećniji. Ako u emisijama delujem umornije, to je onda zbog nespavanja, ali  siguran sam da će vremenom taj umor biti sve manji. (Smeh)

Story: Koje roditeljske obaveze vam najteže padaju?

- Osim manjka sna, ništa mi ne pada teško.

Story: Verujete li u izreku da mala deca jedu bombone, a velika dušu?

- Znate šta, to još ne mogu sa sigurnošću da potvrdim, bar dok moj sin ne poraste, ali svi kažu: Mala deca - mali problem, velika deca - veliki problem, tako da sigurno ima istine u onome što govore. Radujem se velikim problemima koji me očekuju! (Smeh)

Story: Šta je u braku najlepše, a šta najteže?

- Hvala bogu, do sada u našem braku nismo imali teških trenutaka, ali jedno je sigurno, trenutno živimo najlepše momente do sada.

Story: Jeste li se promenili otkad ste u braku?

- Naravno! Svi se mi konstantno menjamo, a posebno u interakciji sa ljudima s kojima živimo i koje volimo. Isto je i u poslu, ali naravno, više se menjaš u braku, kraj supruge s kojom deliš život.

Story: Imate li neki neostvaren san?

- Imam mnogo snova i sanjarenja... Osim onih u vezi sa mojom profesijom, voleo bih da jednog dana imam ostrvo u privatnom vlasništvu koje bi mi služilo kao lična oaza za odmaranje. (Smeh)

Story: Doživljavate li sebe kao Balkanca?

- Ne baš kao klasičnog, a ne mogu ni da se pravim kako sam Irac, kad nisam! Naravno da svi mi s ovog podneblja odrastamo u tom balkanskom ambijentu, ali ja se ne uklapam u stereotip koji važi za muškarce sa Balkana. S obzirom na to gde sam odrastao i koliko imam godina, vučem tu posebnu atmosferu.

Story: Jeste li sada potpuno srećni?

- Za sebe volim da kažem kako sam srećan čovek. Čim smo moja porodica i ja zdravi, to je prava osnova za sreću. Bogat je onaj ko nije dužan, a srećan onaj ko je zdrav.

Story: Šta je najhrabrije što ste uradili za sebe?

- Možda to kada sam samostalno pokrenuo Ami G Show.

Story: Da li i posle toliko godina rada još osećate dečački zanos zbog toga što se bavite televizijskim poslom?

- Postoje trenuci kada ga ne osećam, ali sve zavisi od toga jesam li preumoran, iscrpljen... Televiziju volim od malih nogu i njome se nikada nisam bavio da bih bio popularan, uvek mi je cilj bio da nešto stvorim. Ove godine proslavljam i dvadeset godina rada na televiziji. Pre toga radio sam i na radiju, prošao sam sve korake novinarstva, celu školu...

Story: Ugostili ste mnoge regionalne zvezde. Šta danas za vas znači ekskluziva i profesionalni izazov?
- S kim god da sam poželeo da uradim intervju, to sam i učinio. Izazov je napraviti dobru priču od materijala koji vam se u prvom trenutku ne čini kao zanimljiv. Najlakše je raditi s najvećim zvezdama. Naravno, uvek se trudim da dam sve od sebe i pobegnem od šablonskih pitanja.

Story: Koga smatrate najvećom konkurencijom?

- Uvek sam govorio da su meni svi koji se bave ovim poslom konkurencija. Mnogo toga se promenilo poslednjih godina, otvorile su se nove televizije i to me raduje jer će se i tržište širiti. Na kraju sam sebi najveća konkurencija jer meni sve brzo dosadi pa moram da se borim sa svojim demonima.

Story: Da li je Ivan Ivanović vaš najveći rival?
- Stvarno se uopšte ne bavim time, niti me to zanima.

Story: Kada vidite sebe u penziji i čime ćete se tada baviti?

- Pošto sam sve vreme kompletno uključen u celu priču oko stvaranja jedne emisije, moj prirodni put je rad iza kamera.

Story: Šta možete da obećate gledaocima?
- U predstojećoj sezoni imamo novi pristup šou-programu sa elementima sitkoma. Pratićemo najrazličitije ljude i trudićemo se da stalno uvodimo neke novine.

makonda-tracker