Boris Novković i Iva Višošević: Jedno drugom smo podrška u svemu

0
Nakon gotovo dve godine veze, kantautor Boris Novković i slikarka Iva Višošević prvi put javno su pozirali zajedno, ali osim šture izjave da su jedno drugom najveća podrška, njihova ljubav ostaje i dalje skrivena između četiri zida.
Boris Novković i Iva Višošević. Foto: Story press
Boris Novković i Iva Višošević. Foto: Story press

Otkako je hrvatski Story početkom prošle godine saznao za njihovu vezu, poznati pevač i muzičar Boris Novković (45) i slikarka Iva Višošević (35) nastojali su da od toga ne prave senzaciju. Retko kad su zajedno posećivali gradska dešavanja, a Boris nije davao izjave o novoj partnerki. U svojoj ljubavi uživali su daleko od očiju javnosti, a ni danas nemaju nameru da dele pojedinosti iz svog života i intime. Ipak, muzičar je 8. novembra prvi put sa Ivom pozirao fotografima okupljenim na otvaranju njene izložbe Milk. Uspešna umetnica tada je u Spomen školi Dr Franjo Tuđman u Velikom Trgovišću predstavila seriju akvarela na kojima portretiše decu, a podršku joj je u tim trenucima davao i emotivni izabranik.

- S obzirom na to da smo oboje umetnici i da se razumemo, jedno drugome smo u potpunosti podrška - rekla je talentovana Zagrepčanka koja je baš kao i Boris napomenula kako je to sve što će reći o privatnom životu.

Inače, tajanstvena likovna umetnica 2000. godine diplomirala je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a 2008. slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti Univerziteta u Zagrebu. Iako nije poznato kako se i kada par upoznao, nagađa se da je do prvog susreta došlo sredinom 2011. godine na snimanju spota za Borisovu pesmu Ni na nebu ni na zemlji sa albuma Via ljubav. Kako je hrvatski Story tada pisao, u spotu je nastupila manekenka Lana Petanić koja je na set povela i drugaricu Ivu Višošević. Boris ju je navodno pozvao i na promociju albuma u zagrebačkom klubu Shamball gde su se, kako je tada objavljeno, razvile međusobne simpatije.

Muzičar je svoje emocije iskreno priznao supruzi Luciji koja je tada nosila njihovog drugog sina. Par je u martu 2012. objavio da se razvodi nakon osam i po godina zajedničkog života, a iako su mnogi smatrali kako je krivac tome upravo Iva, drugi su tvrdili da su nevolje u bračnom raju Novkovićevih počele mnogo ranije. Šta god da je istina, Lucija i Boris jedan su od retkih parova koji je uspeo da se razvede gotovo u tišini, bez skandala i ružnih reči, a nakon svega i dalje su ostali prijatelji. Razlog tome jesu njihova deca, sinovi Noe (4) i Bone (2). Iako se iselio iz zagrebačkog porodičnog doma na Bukovcu u kojem su ostali da žive Lucija i deca, Boris često provodi vreme sa sinovima i iskreno uživa u roditeljstvu.

- Očinstvo me nije promenilo, ali odgovoran sam za jedan novi život, nečije odrastanje i vaspitanje. Ne mogu da kažem kako sam postao mnogo ozbiljniji, ali jednostavno imam novu ulogu. Moram priznati da je supruga Lucija preuzela veći deo obaveza jer je jednostavno takva osoba i maksimalno je posvećena porodici. Mislim da smo to u početku prepoznali jedno kod drugog jer svaka zajednica pre svega mora biti dobar tim. Najvažnije je da dvoje ljudi znaju šta hoće i da svojim ulogama budu zadovoljni – rekao je sredinom 2011. u intervjuu za srpski Story muzičar koji je nedavno izdao novi singl Lako je tebi.

Iako danas nisu ljubavni partneri, diplomirana novinarka Lucija Matić i Boris i dalje su roditelji kojima je nakon razvoda cilj da njihovi sinovi uživaju u ljubavi oba roditelja.

- Hvala bogu da su nastupi uveče pa tokom dana imam vremena za druženje sa sinovima. Upoznali su Ivu i lepo se slažu, a ja sam sa Lucijom ostao u dobrim odnosima - otkrio je u maju ove godine za 24 sata.

 

Piše: Nikolina Kunić

Priredila: Jelena Kulović

makonda-tracker