Ksenija Mijatović: Mom životu bilo je potrebno isceljenje

3
Tragajući za načinom na koji može da unapredi svoj život i pronađe iskonsku sreću u svetu koji je okružuje, pevačica Ksenija Mijatović (41) odlučila je da postane terapeut u okviru koncepta Lujze Hej, autorke mnogih bestselera koji se bave popularnom psihologi
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

- Godinama sam imala pitanja na koja sam želela odgovore, ali nisam ih dobijala čak ni onda kada su kroz moje ruke prolazile različite literature, od indijskih Veda do Slavinskog i Uspenskog. Neke odgovore sam našla, ali ne i objašnjenje na koji način mogu da unapredim svoj život, zašto postoje negativne situacije koje mi se kroz život ponavljaju, da li zaista sami utičemo na svoju sudbinu... Onog dana kada mi je prijateljica poslala film Lujza Hej – ti možeš izlečiti svoj život, konačno sam dobila mnoge odgovore, a time i priliku da svoj život menjam nabolje – priča Ksenija koja poslednjih nekoliko meseci ne skida osmeh s lica.

- Svaki čovek ima potrebu za isceljenjem svog života ili bar nekih njegovih segmenata, a ukoliko nije reč o bolesti, onda bih radije koristila sintagmu unapređenje njegovog kvaliteta, bilo da su to emotivne veze, porodični odnosi, finansije, samopouzdanje i samorealizacija... Od svega toga ni ja nisam izuzeta jer postoje i delovi mog života kojima je potrebno isceljenje – iskrena je pevačica koja je godinama pokušavala da uspostavi balans i pronađe rešenja za svoje probleme koje je doživljavala kao nerešive.

- Koncept o kome Lujza govori apsolutno mi je bio blizak jer sam se još kao mala, kada sam dobila vitiligo u devetoj godini, susrela sa činjenicom da zvanična medicina veoma često ne može da pomogne i što je još gore, ne zna uzrok mnogim bolestima. To ne znači kako bi trebalo da je se odreknemo, naprotiv. Meni su bili potrebni odgovori, a sa Lujzinim pristupom životu i bolestima, ja sam ih i dobila – kaže Ksenija koja je i sama postala terapeut tokom svoje poslednje posete Los Anđelesu prošle godine.

- Po završetku obuke i dobijanju licence za trenera Heal your Life programa, veoma brzo počela sam da organizujem radionice, a svojim primerom i iskustvom mogu da pomognem drugima da unaprede kvalitet sopstvenog života. Tehnike i vežbe koje čine program, pomažu da shvatimo kako sve možemo i da čarobni štapić zaista postoji, a to smo mi i naša sopstvena snaga. Da ne govorim sada o svim ostalim segmentima programa koji se dotiču i teme bolesti – nastavlja pevačica.


Inače, Kseniju veoma ispunjava činjenica da osim u pevanju, svoj glas može da koristi i u terapeutske svrhe.

- Nikada neću odustati od pevanja. Muzika je želja moje duše i glas mi je Bogom dat, ali vremena se menjaju pa tako i afiniteti. Čini mi se da je zabavna muzika u ovom trenutku na margini, što ne znači da se to neće promeniti. Snimila sam singl Shine On na engleskom jeziku u Los Anđelesu, a do kraja godine spremam i singl na srpskom, što me sada sasvim zadovoljava – ističe Ksenija koja je pored mira i sreće koje je ostvarila u poslu, veoma zadovoljna i privatno, a sin Relja je centar njenog sveta.

- Veoma sam ponosna mama jer je Relja sada već četrnaestogodišnji dečak, odličan je đak i želja mu je da upiše gimnaziju. Njegova interesovanja okrenuta su prirodnim naukama: matematici, fizici, hemiji, tako da nije krenuo maminim putem i nema nameru. Ja sam shvatila da mi je nebitno za šta će se odlučiti u životu, važno mi je samo da bude srećan i zdrav! Zar to nije želja svake majke? – zaključuje Ksenija.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker