Maja Nikolić: Moja mama zbog tumora prolazi kroz pakao, ali ne odustaje od borbe

1
Dok sa bivšim muževima vodi bitke oko alimentacije za starijeg sina Novaka i dobijanje strateljstva nad mlađim sinom Lazarom, pop pevačica Maja Nikolić govori o opakoj bolesti sa kojom se njena mama Slavica silom prilika upustila u koštac
Maja Nikolić, Foto: Luka Šarac
Maja Nikolić, Foto: Luka Šarac

Britki um i lucidnost u javnim istupima mnogi zameraju temperamentnoj Nišlijki Maji Nikolić (38) ali ova novopečena plavuša ne odsustaje od davanja direktnih izjava na sve teme zbog čega katkad iznova šokira javnost. Paralelno sa davanjem zanimljivih intervjua nakon učešća u Velikom bratu, Maja ne zapostavlja ni karijeru pa je tako nedavno snimila singl Kao karamel a uz to radi i na uspostavljanju dobrog odnosa sa bivšim mužem Vukom Kandićem, sa kojim je dobila mlađeg sina Lazara.

-Prvi muž za mene ne postoji. Venčali smo se pre osamnaest godina, razveli pre petnaest. Davno je to bilo. Moj stariji sin Novak sada već ima šesnaest godina i zato o njegovom ocu ni ne pričam. Kada kažem da pokušavam da uspostvaim normalan odnos sa bivšim partnerom, mislim isključivo na drugog muža. Od njega sam se razvela pre šest godina i u međuvremenu su se odnosi među nama slegli i sada smo već pravi mama i tata koji se dogovaraju oko svog sina Lazara. Suđenje međutim još uvek traje i ja ću dobiti sina osamnaest dana mesečno, a moj bivši suprug dvanaest dana. To je ono što sam i želela. Uporna sam i istrajala sam nakon skoro četiri godine suđenja – sigurna je Maja koja, kao da već zna šta će pisati u presudi o starateljstvu nad njenim sinom Lazarom.

-Uz božju pomoć idemo ka tome da Lazar provodi kod mene osamnaest dana mesečno. Trenutno je kod mene četrnaest a kod svog tate šesnaest dana – ističe pevačica koja po privremenj sudskoj meri plaća alimentaciju za dete.

-Već godinu dana plaćam alimentaciju po odluci suda. Neće mi ni dalje biti teško, naročito ako dete dobijem na osamnaest dana mesečno. Kada ostvarim taj svoj san, biće mi nebitno da li ću nastaviti da plaćam alimentaciju – dodaje temperamentna Nišlijka čiji mlađi sin 8. novembra puni sedam godina.

-Vuk i ja ne pričamo jedno o drugom ružne stvari i to je ono što naš sin primećuje. Lazi je tata dozvolio i da me gleda u Velikom bratu i omiljeni su mu bili Vendi i Dragutin Topić. Deca sama biraju svoje idole, ali ipak je navijao i za svoju mamu –  kaže Maja čiji stariji sin Novak će se uskoro iz Niša, gde je živeo sa svojom bakom, preseliti kod mame za Beograd.

-Novaka nisam mogla nakon osmog razreda da prebacim za Beograd u školu zato što je moja mama bolesna i neko je ipak morao da ostane uz nju. Iako ima šesnaest godina, moj Novak veliki je i odgovoran čovek. Ume i da kuva, čisti kuću, pere sudove, pere i prostire veš. Vrlo je vredan i samosvetsan i velika mi je podrška kada je reč o staranju oko moje mame. Moju mikroporodicu čine moja mama Slavica, sinovi Novak i Lazar a obožavam i tatu Novaka ali mama i tata su razvedeni – priča vatrena plavuša koju je nakon izlaska iz rijalitija potreslo saznanje o tome da je ekipa jednog tabloida na vratima porodičnog stana u Nišu uslikala njenu bolesnu majku.

-Mislili su da je priča o bolesti moje mame moja taktika u Velikom bratu pa su se vodeći mišlju da sam lagala kada sam o tome jednom govorila, pokucali bolesnoj ženi na vrata. Fotografisali su je a ona ih je zbog hemoterapije na koju ide zamolila da stavi šešir i da objave jedino fotke na kojima joj je prekrivena glava. Sve to što u uradili mi je veoma degutantno i prilično me je potreslo – setnim tonom govori pevačica bez dlake na jeziku i konačno razotkriva od čega njena mama boluje.

-Žena je veliki borac. Ima metastazu tumora desnog plućnog krila i izgubila je i pedeset odsto sluha, a uz sve te nedaće i pakao kroz koji prolazi ona ne odsutaje i neprestano se smeje. Ona mi je veliki uzor jer dostojanstveno podnosi ono što joj je život doneo. Uz nju su stalno i njene rođene sestre, moje tetke koje žive u Nišu ali i moj tata sa kojim je uprkos razvodu i dlaje veoma bliska. Nadam se da je ona toliko jaka i znam da od njenog čistog srca zavisi da li će da dobije bitku s aopakom bolešću ili ne. Smatram da je tu bitku već dobila pobedivši sve te fatalističke izvesštaje da neće preživeti. Sve je božja volja i smao pobednički duh koji je krasi može da joj pomogne da istraje u toj borbi. Sve ove godine je jaka i ja joj želim da takva i ostane – sa mnogo optimizma zaključuje atraktivna pevačica koja kaže da je trenutno samo u platonskoj vezi sa jednim muškarcem koji već dugo pokušava da je osvoji.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker