Arsen Dedić i Mišo Kovač snimili duet

0
Prošlog petka u studiju Croatia Records, dva legendarna hrvatska muzičara, Arsen Dedić i Mišo Kovač snimili su svoj prvi duet.
Arsen Dedić, Mišo Kovač, Foto: Marko Šolić/Croatia Records
Arsen Dedić, Mišo Kovač, Foto: Marko Šolić/Croatia Records

Iako su obojica Šibenčani, čak iz iste ulice, trebalo je da prođe 48 godina da zapevaju zajedno.

- Ja sam rekord diskografije. Ne Hrvatske, ona je za mene mala. Ona je Luksemburg. Ne Jugoslavije, ona je za mene mala, nje nema više. Nego na Balkanu sam ja najprodavaniji pevač. Ja ne mislim više snimati. Arsen Dedić je čovek koji je trebao već godinama biti u Akademiji nauke i umetnosti jer Arsen Dedić zna napraviti najbolji tekst i on je najbolji i sad su to dva tipa muzičara - rekao je Mišo Kovač o svojoj saradnji s Arsenom Dedićem.

- Mišo je moj Šibenčanin drugog žanra, ali bliskost je apsolutno neupitna, mada je on akademski kovač, a ja sam akademski muzičar. Ja uvažavam to što on radi, ne mrzi ni on to što ja radim i Mišo je želio da snimimo nešto. Napisao sam jednu pesmu koja nosi naziv Mi smo lišće s iste grane, a u tekstu se nadovezuje jednom smrkne drugom svane, ali mi smo lišće s iste grane. Raduje me, ali više od radovanja me i angažuje - objasnio je Arsen Dedić.

makonda-tracker