Hajdi Klum: Moja deca su pravi anđeli

0
Nakon razvoda od pevača Sila, samo za Story, manekenka Hajdi Klum osvrće se na emotivno razočaranje koje je doživela prošle godine i priseća se koliko joj je za vreme trudnoće bilo teško da radi
Hajdi Klum, Foto: FoxLife
Hajdi Klum, Foto: FoxLife

Poslednjih deset godina niko iz modnog sveta nije fascinirao javnost kao što je to činila najuspešnija manekenka evropskog porekla Hajdi Klum (39). Ova Nemica već godinama dobija najbolje poslove, a i njen privatni život smatra se izuzetno zanimljivim. Nekoliko prethodnih meseci proteklo je u znaku njenog razvoda od pevača Sila (49) s kojim je bila sedam godina u braku i za to vreme rodila troje dece: Henrija (7), Džonana (6) i Lua (3). Dokaz koliko su se voleli jeste to što su svake godine pravili luksuzne ceremonije na kojima su obnavljali svoje zavete, a on je u znak ljubavi usvojio njenu ćerku Leni (8) koju je rodila tokom romanse sa Flaviom Briatoreom. Važili su za vrlo skladan par, neretko su ih opisivali i kao lepoticu i zver, ali svi su bili zatečeni kada su saznali da je uzrok njihovog razvoda pevačevo neverstvo. Iako je većina očekivala da Hajdi bude slomljena, situacija je bila sasvim drugačija. Potpisala je papir za razvod, našla novu ljubav u svom telohranitelju Martinu Kristenu i dogovorila poslove čiji ugovori podrazumevaju milionske honorare. U toku nedelje gledaćemo je u ulozi voditeljke na dodeli MTV EMA nagrada, a od 16. novembra, svakog petka u terminu od 20.50 na kanalu FOX Life u ulozi domaćice šoua Projekat: Modna Pista.

Story: Mislite li da biste mogli da podnesete još neko razočarenje i iz njega izađete snažniji kao što je to bio slučaj prošle godine?

- Aha, ljudi rastu i razvijaju svoje veštine i samopouzdanje te mogu zaista da vas iznenade... 

Story: Koliko vam je bilo teško da izgubite višak kilograma koji ste dobili dok ste bili u blagoslovenom stanju?

- Još nisam izgubila sve suvišne kilograme. (Smeh) Najviše se mršavi tek kad konačno prestanete da dojite. Uvek sam bila umerena u fizičkim aktivnostima i vežbanju i mislim da mi to odgovara.

Story: Da li vam je za vreme trudnoće bilo teško da snimate projekat Modna pista?

- Pomalo, jer nije uvek lako biti elegantan sa stomakom! Ipak, uspelo mi je, a zamolila sam i neke od kreatora iz prve sezone da mi naprave sjajnu odeću.

Story: Budite iskreni i kažite da li ste nekad slučajno otišli kući noseći odeću iz emisije?

- Da sam htela odeću bilo kog kreatora, trebalo je samo da pitam... Pobedničke kreacije dajemo na licitaciju na internetu, a novac ide u dobrotvorne svrhe. Ne verujem da su mi potrebne one koje su izgubile…
Story: Koji je najveći modni zločin?

- Verovatno šljašteće padobranske pantalone sa šlicem koji se skoro vukao po podu, ali to je bilo u nižim razredima gimnazije u Nemačkoj, pa bi trebalo progledati devojci kroz prste.


Story: Ko je sitničaviji? Kreatori, modeli, ili vaša beba?

- Poređaću ih po redosledu: kreatori, modeli, moja deca, koja su anđeli u poređenju sa nekim likovima u Modnoj pisti.


Story: Šta čini ovu seriju drugačijom od ostalih rijaliti programa?

- Projekat Modna pista usredsređuje se na kreativnost takmičara. Definitivno je reč o talentu i modi. Svake nedelje kreatori su pred izazovom da sa ograničenim sredstvima rade odeću, ponekad čak i za samo nekoliko časova.

Story: Kakvi su novi takmičari?

- Imamo sjajne kreatore. Oni pokazuju čitav niz raznolikih osobina: aroganciju, uvrnutost, dobrotu, ali svi su talentovani… Imamo veliku sreću što smo našli tako zanimljivu grupu.

Story: U jednom od izazova, kreatori treba da naprave nove modele od odeće koju nose. Da li je ova sezona teža od prethodne?

- Podjednako je teška, ako ne i teža. I malo smo izmenili pojedina pravila.

Story: Kako vam kao profesionalcu koji se bavi modom uspeva da se ne nasmejete kad vidite pojedine kreacije?

- Morate da podsetite sebe da je to u redu jer svako ima svojih loših dana... A ponekad imaju samo dvadeset četiri časa da naprave nešto! To je veliki pritisak. U većini slučajeva razmišljam da li bih ja to odenula ili bih mogla da vidim običnu ženu kako to nosi? Ponekad ipak ima kreacija koje su manje uspešne.


Story: Kako reagujete kada kreatori briznu u plač na modnoj pisti?   - Da, kao što sam rekla dok sam sudila - tamo se može videti gluma za Oskara. Definitivno se brojnim kreatorima u više slučajeva dogodilo da naprave fontanu na pisti!
Moni Marković

 

makonda-tracker