Prvi glas Srbije - Iz takmičenja je ispao Dejan Krstović Meda

5
U dramatičnoj prvoj finalnoj večeri Prvog glasa Srbije, Dejan Krstović Meda je ispao iz daljeg takmičenja. Nakon sjajnih trinaest interpretacija, najmanji broj glasova publike osvojili su Vesna Pavlović i Dejan Krstović koji su se automatski našli u duelu.

U ovom okrušaju, Vesna je izvela numeru Gordane Stojičević Ja ne mogu mila majko bez njega, dok je Dejan izvodio Tozovčevu pesmu Oči jedne žene.  Žiri je presudio, u duelu je Vesna bila bolja. Simpatični Meda nije krio svoje razočaranje: Nisam očekivao. S jedne strane sam srećan jer ću biti sva svojom porodicom, svojim sinom. S druge strane nisam jer moglo je još da potraje, znam koliko mogu. Nije prijatan osećaj izjavio je Dejan posle ispadanja. O planovima još nije mogao ništa da kaže najbolje da prenoći, da se slegnu utisci pa ćemo videti za planove rekao je Meda.

Trinaest sjajnih takmičara koji su u mnoštvu kandidata izborili mesto u finalu, oduševilo je publiku  na početku emisije najpre a capella izvođenjem pesme  I’ve got a feeling, a potom mega hita Firework. Finalisti su bili vidno uzbuđeni, a žiri je prokomentarisao da će harizma i energija presuditi u tome ko prolazi dalje s ozbirom da svi sjajni pevači. Nadamo se da trema neće uticati na način na koji izvodimo pesme, rekli su kandidati Mariji Kilibardi.

Tema prve finalne večeri je OVO SAM JA koja nam je omogućila da bliže upoznamo takmičare i vidimo ih u njihovom privatnom okruženju. Led je probio Nikola Planka koji se prvi predstavio publici. Saznali smo tako da ovaj svestrani umetnik voli i da kuva, pegla, usisava. Vesele je prirode ali isto tako i emotivan. Ponekad se desi da se smeje da ne bi plakao.  Nikoli nije bilo ni malo lako jer je prvi izašao na scenu. Odlično se snašao na sceni izvodeći pesmu Celu noć i celi dan što je prokomentarisao i žiri. Svima se dopao nastup, a Mare je rekao da iako se pesma čini laka, ima dosta elementa sa kojima pevač mora da se bori. Vlado je prokomentarisao da je Nikola mogao bolje, ali da je super je što je ubacio beatbox.  Sve u svemu, odlično je izneo pesmu, talentovan je i Vlado je izrazio nadu da će proći dalje.

Druga devojka poznata po osmehu i crvenom karminu, simpatična Sara Jovanović otkrila nam je da voli šarenilo, akciju, život je samo jedan i živi ga punim plućima. Ponekad se glupira ali voli da zabavlja ljude oko sebe.Sara je izvela numeru Valerie  od Ejmi Vajnhaus, a njena interpretacija je oduševila žiri.

Mare: Između tebe i scene postoji neverovatna ljubav. Vrlo sugestivno namećeš svoj stil pevanja i bila si perfektna. Poslednju konstataciju ponovio  je i Vlado. Perfektna si. Odličan ti je nastup, nemaš tremu, frku, pravi si kralj, zaključio je Georgiev.

Bila si apsolutno fenomenlna, briljirala si večeras, intonativno čista, lepo si komunicirala i sa nama i sa publikom. Vidi se da vežbaš i to najviše cenim rekla je Aleksandra. Treća takmičarka koja je izašla na scenu bila je Vesna Pavlović . O njoj smo saznali da je velikodušna i pozitivna. Često je brzopleta i lakoverrna tako da je ljudi ponekad povrede. Muzika joj je sve u životu. Porodica joj je najvažnija, a u veri pronalazi najveću snagu.Vesna je izvela je numeru Da se opet tebi vratim od Nine Badrić. Vlado je bio veoma zadovoljan Vesninom interpretacijom: Vrlo fino, sem pada visina, prelepa si, jako mi se dopao početak i sveukupno gledano, ostavila si sjajan utisak. Žiri se složio da je Vesna kraljica niskih tonova.

Zoran Stanić je četvrti takmičar koji se predstavio publici. Zoki je bio sasvim iskren, ne voli gužvu, po prirodi je povučen, kaže za  sebe da je malo smotan ali voli da se dobro obuče i romantične filmove. Njegova numera je bila Here I go again od grupe Whitesnake.

Zoranov nastup posebno je oduševio Aleksandru: posle ovog nastupa poželimo da se vratimo u vreme kada smo svi slušali takvu muziku. Bio si super, pozitivan i smejao si se, tako da sve pohvale. Vlado je takođe dodao da je Zoki bio odlican, konačno si se oslobodio, vrlo mi se dopalo kako si to interpretirao i od mene imaš zeleno iako nemamo tastere. Mare je rekao da je izabrao pravu pesmu kao i da je pokazao da je puno napredovao.

Posebnu pažnju izazvao je nastup Saške Janković. O njoj smo saznali da voli sve šareno, radosna je i vesela osoba, a zato voli i takve ljude. Voli da se grli i da cmače ljude jer time prenosi energiju. Ona je u Knez Mihailovoj ulici, na radost mnogobrojih sugrađana, delila bestplatne zagrljaje. Saška je na sceni publici prenela fantastičnu energiju kroz pesmu Đelem Đelem Šabana Bajramovića u latino stilu. Sigurno i snažno, Saška je prosto osvojila scenu.Žiri je imao samo reči hvale. Vlado je rekao da bi bilo sramota da bilo šta komentariše na temu njegovog pevanja. Aleksandra se ozbiljno naježila Pokidala si. Bila si fenomenalna, ja sam oduševljena, zaista dodala je Alex. Mare je samo potvrdio reči svojih kolega tvoje izvođenje će još produžiti život ovoj pesmi i Saška ja ti čestitam.

Sanja Dimitrijević voli da se šali, ponekad i preterano. Kreativna je i pored muzike voli da pleše. Ponosna je na svoj dosadašnji uspeh u Prvom glasu Srbije i želi svima da pokaže da ona tu zaista pripada.Sanja je otpevala Sweet dreams od  Bijonse i oduševila žiri. Aleksandra: izvodila si tešku numeru, bila si sjajna večeras i drago mi je što sam te prošli put iskritikovala jer si večeras pokazala potpuno drugu sliku. Vlado: izašla si u frci ali nisi  imala potrebe jer si ovo izvela odlično. Večeras si se iskupila za kiks u duelu. Mare je dodao da joj konačno veruju da želi da se bori do kraja takmičenja.

Dejan Krstović Meda momkovao je u Beču, daleko od rodnog grada Sarajeva. Porodica mu je najvažnija, a dan kada se oženio i kada mu se rodio sin Viktor su najsrećniji dani u životu.  Meda je veliki borac i živi od muzike.Pesmom Traži od Harisa Džinovića, Meda je napravio sjajnu atmosferu. Ipak, žirijeva generalna ocena da ovo definitvno nije Medino najbolje izdanje. Po Maretovom mišljenju,  mogao je mnogo bolje ali da je možda prehlada uticala da tako ne bude. Vlado je rekao da ga zna u boljem izdanju od večeras, da nije bilo loše, ali intonativno nije bilo savršeno. Aleksandra je  dodala je jako teško pevati Harisa Džinovića i da veruje da će biti bolje sledeći put ako prođe.

Devojka koja je u polufinalu oduševila i žiri i gledaoce -  Mirna Radulović o sebi nam je rekla da oseća da je predodređena da se bavim ovim poslom. Ne voli da sanjari i da očekuje previše kako se ne bi razočarala. Vredno je radila i vežbala da bi dobila priliku da peva pred celom Srbijom.Energičnom pesmom Arete Frenklin Think, Mirna je potvrdila svoje fenomenalne vokalne mogućnosti. Da li zbog koncentracije ili treme, izostala je energija što je žiri odmah zamerio Mirni. Vlado je prokomentarisao da Mirna ima vrhunski glas i da je vrhunski pevač ali večeras je bila energetski neubedljiva. Mare je takođe dodao da je Mirnin izraz bio kao da peva laganu pesmu: ti si nas razmazila i stalno očekujemo više. Sjajno pevaš i nadam se da će sledeći put biti bolje zaključio je Mare. Aleksandra je za Mirnu rekla da je veliki potencijal i da je sve na svom mestu ali da je falilo malo života.

Nevena  Božović je zbog muzike napustila svog grad i otišla u veći. Osoba je koja se lako veže sa ljude, a u Prvom glasu vidi šansu da se afirmiše i da uživa u onom što najviše voli da radi. Numerom Jutro od Jelene Tomašević Nevena je gotovo ostavila žiri bez teksta.Aleksandra: Mislim da si vanserijski pevač, apsotulno je sve na svom mestu. Imaš tu divnu setu, bila si sjajna, poslednji ton je bio nesiguran ali svidelo mi se što si se potrudila da istraješ do kraja i to mi se posebno dopalo. Mare je rekao da bi Nevena  možda ostvarila bolji rezultat ovom pesmom na Evroviziji. Vlado je dodao da se jako dobro osećao dok je slušao i da od silnog uživanja nije ni čuo taj poslednji ton, bio je u transu.

Jovana Živković voli sve što ima veze sa kreativnošću, iskrena je i pozitivna. Ona je lavica u horoskopu tako da joj prija kada je u centru pažnje. Na sceni se predstavila numerom Raining man, Pointer sisters. Prvi je komentar dao Vlado jer je on kriv što je Jovana tu i da se oseća se da je nevin u ovom slučaju. Jovana ih nije izneverila i samo je pokazala koliko je ozbiljan kapacitet  sa samo šesnaest godina. Mare je dodao da je Vlado ponovo u pravu i da je Jovana kraljica visina. Aleksandra je zaključila da je Jovana bila odlična, bilo je delova koje je mogla bolje da otpeva ali da je bila skroz u pesmi i da je uspela da prenese energiju.

Simpatični pumpadžija, Boris Petrović  kaže za sebe da je rođen sa mnogo mana i da se sa vrlinama još nije upoznao. Mnogo priča i previše je otvoren, ovo takmičenje mu je šansa da se pokaže u najboljem svetlu.Boris je izvodio numeru Onaj ko te voli, sretan je od Tonija Cetinskog.  Vlado je prokomentarisao da Boris ima talenat na ivici autizma jer nije obrazovan muzički ali ima dara da sve skine tzv autosampler kao i da je sega talentovani car. Mare: Ni jedna pumpa tebe videti neće! Ti si postao pevač i uradio si ono što sam ti rekao na početku, pištolj za sipanje goriva si zamenio mikrofonom. A i bakšiš je veći slikovit je bio Mare. Aleksandra ga je pohvalila i rekla da ga čeka sjajna budućnost i da ima sjajne osobine – skromnost i iskrenost.

Snežana Vušović ponovo je oduševlila svojim nastupom, ovog puta izvodeći pesmu Ane Bekute Kralj ponoći. Aleksandra je imala samo reči hvale sa Snežu, intonativno savršeno, dobar izraz i dobra energija.  Vlado je dodao da je ova pesma izuzetno teška i da je potpuno uživao dok je Sneža pevala. Mare je samo potvrdio da nije lako pevati Anine pesme i da je prezadovoljan kako je to Sneža iznela.

Ivan Petrović kaže za sebe da je momak veseljak, skroman i da kroz muziku izražava sva svoja osećanja. On je više poklonik tradicionalnih vrednosti ali jedino brzoj hrani ne može da odoli.Na sceni je zablistao Bočelijevom numerom Caruso. Malo je reći koliko je emocija probudio kod publike i žirija. Aleksandra: Ivane, ti si tako dočarao ovu ariju, napravio si bajku, negde, u mom malom svetu. Najiskrenije pohvale s moje strane, ozbiljno si opasna konkurencija svima. Veliki komplimenti usledili su i od Vlada koji je obećao da će voditi Ivana na piće prvom prilikom.

Mare, kao ultra Šumadinac, bio je veoma ponosan na Čačanina Ivana. Najbolju podršku takmičarima dali su finalisti iz prve sezone Prvog glasa Srbije koji su svojim kolegama otevali pesmu The winner takes it all. Usledio je dramatičan momenat kada je Andrija saopštavao rezultate glasanja.  Publika je odlučila da se opstanak bore Vesna Pavlović i Dejan Krstović Meda. Nakon poslednjeg muzičkog okršaja, duela, žiri je presudio  - takmičenje napušta Meda.

makonda-tracker