Rijana, Dima Bilan, Restart, Han Geng i Ahmed Soultan u trci za MTV Worldwide Act

0
19. po redu MTV EMA dodela nagrada, koju će voditi Hajdi Klum, prenosiće se uživo iz Frankfurta u nedelju, 11. novembra, u 20h sa direktnim prenosom sa crvenog tepiha!
Rihanna, foto: MTV
Rihanna, foto: MTV

Poznata su imena pet nominovanih izvođača koji će se takmičiti za nagradu Worldwide Act na dodeli 2012 MTV EMA. Proteklih šest nedelja MTV je fanovima širom sveta dao priliku da glasaju za svoje najdraže domaće izvođače, kako bi im osigurali nominaciju i šansu da predstavljaju svoj region na ovogodišnjoj dodeli EMA. Dobitnik MTV Best Adria Act nagrade, crnogorski bend Who See, nažalost, nije uspeo da osvoji titulu Best European Act, jer je pobedu u ovoj kategoriji odneo ruski pevač Dima Bilan.

Konačnih pet izvođača nominovanih u kategoriji Worldwide Act su: Dima Bilan (Evropa), Han Geng (Azijsko-pacifička regija), Ahmed Soultan (Afrika/Indija/Bliski istok), Rijana (Severna Amerika) i Restart (Latinska Amerika). Od danas će se ovih pet izvođača nadmetati u poslednjoj rundi glasanja u kategoriji Worldwide Act, koja slavi svu širinu muzike koju MTV nudi širom sveta.

Fanovi mogu da glasaju za Worldwide Act i druge kategorije EMA online na www.mtvema.com do 23:59 u petak, 9. novembra, 2012. Pobednik u kategoriji Worldwide Act biće proglašen na svečanosti u Frankfurtu.

19. po redu godišnja dodela MTV EMA, koju će voditi supermodel Heidi Klum, prenosiće se uživo iz istorijske frankfurtske dvorane Festhalle u nedelju, 11. novembra, od 20h, kada će početi prenos uživo sa crvenog tepiha! Na 2012 MTV EMA nastupiće Tejlor Svift, Muse, No Doubt, Carly Rae Jepsen, fun., Rita Ora, Ališa Kiz, Pitbull, The Killers i Psy.

makonda-tracker