Sandra Perović u društvu filmskih zvezda

1
Novinarka Sandra Perović dočaraće gledaocima RTS-a atmosferu ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji u ponedeljak 17. septembra od 21:05 na Drugom programu.
Sandra Perović i Vinona Rajder, foto: Privatna arhiva
Sandra Perović i Vinona Rajder, foto: Privatna arhiva

Više umetnosti manje Holivuda, balans između tradicije i eksprimenta, provereni autori, ali i nepoznata imena iz zemalja bez filmske tradicije. Prisustvo rekordnog broja žena reditelja, malo ljubavi, malo revolucije, malo religijskih motiva od islamskog i hrišćanskog fundamentalizma do američkih sekti.

Sve to činilo je 69. izdanje venecijanskog filmskog festivala na Lidu, najstarijeg na svetu.

Festival je ove godine obeležio 80-tu godišnjicu od osnivanja, jer sve je počelo u avgustu 1932. godine na terasi hotela Ekscelzior na venecijanskom Lidu, koji je i danas glavno stecište velikih filmskih imena.

Najveće zvezde 69. Mostre Pirs Brosnan, Vinona Rajder, Kejt Hadson, Viljem Defo, Takeši Kitano, Suzan Bir, Deni Hjuston, Mira Nair ekskluzivno za RTS govore o svojim novim filmovima premijerno prikazanim na festivalu u Veneciji.

Autorka emisije Venecija 2012. je Sandra Perović, a na program je u ponedeljak 17. septembra u 21.05 na RTS 2, repriza je u sredu 19. septembra u 21.55.

makonda-tracker