Džordž Majkl: Seks kao način života

0
Pevač Džordž Majkl živi onako kako želi, spava s onim s kim mu se ukaže prilika, ne polaže mnogo na pol osoba sa kojima se upušta u veze, mada se deklariše kao homoseksualac. Međutim stvari su se izmenile od kada se suočio sa opakom bolešću...
Džordž Majkl, Foto: Guliver
Džordž Majkl, Foto: Guliver

Sex, drugs and rock and roll, parola koja je više nego jasno objašnjavala kakav je život vodećih zvezde pop i rok muzičke industrije najbolje se mogla primeniti u poslednjih dvadesetak godina karijere i života pevača Džordža Majkla (49). On je, doduše, svojim primerom dokazao kako se u stavovima i evoluira pa je čuvenom spisku dodao i alkohol. Reč je o čoveku koji funkcioniše po sopstvenim moralnim kodeksima i načelima ne osvrćući se na mišljenje okoline. Bahatost je njegovo srednje ime, ali uprkos svim prekorima koje se u javnosti mogu čuti, ipak mu treba odati priznanje na hrabrosti da bude svoj i slobodan. Često je govorio: Javni život i tajne ne idu zajedno. Kopilad uvek pobede na kraju. Mislim da su mediji pravi demoni. Sigurno je da bi svako želelo da bar jednom pusti kočnice, živi punim plućima i ne mari za sutra... Međutim, ne treba zaboraviti da sve ima svoju cenu. U moralisanju su, naravno, uvek najglasniji oni koji rade drugačije od onog što pričaju. Prstom upiru oni kojima su ruke u krvi sve do lakata. Naravno, samo što fini svoje nestašluke kriju i to najčešće napadajući druge.

- Čitav ovaj posao, mislim na šou-biznis, zasniva se na egu, sujeti, samozadovoljstvu, a sranje je pretvarati se da nije tako. Nema utehe u istini, bol je sve što ćete naći u javnom svetu - rekao je Majkl koji je popularnost stekao još ranih osamdesetih dok je bio deo sastava Wham.

Na početku karijere devojke su u bukvalnom smislu reči ludele za lepim pevačem. Naravno, ni on se nije suzdržavao pa su ga povezivali s mnogim uspešnim i atraktivnim ženama poput Bruk Šilds, Pat Fernandez, Eni Lenoks, a kako tvrde inostrani novinari, kroz njegov krevet prošlo je na hiljade žena. Osamdesete su mu protekle u znaku seksa i zgodnih lepotica, a onda su usledile glasine da je u stvari gej. Bio je to šok kako za njegove obožavateljke, tako i za bivše ljubavnice i devojke. Ta vest, međutim, izazvala je talas oduševljenja među homoseksualcima. Dok su žene žalile, muškarci su slavili. Oni strejt zbog toga što njihove devojke više neće maštati o njemu, a oni gej zbog toga što je njihov san postao stvarnost. Jedni tvrde da je njegov odnos sa muškarcima počeo tako što mu je jednostavno dosadilo da bude sa ženama jer je mogao da ima svaku koju je poželeo, a onda je rešio da promeni stranu. Jednostavno su ga zaveli muškarci. Ipak, sve je prešlo granicu dobrog ukusa kada je priveden zbog seksa sa policajcem u javnom toaletu. Na ovu vest niko nije ostao imun, a on je objasnio kako je to jednostavno poželeo da uradi.

 - Sam definišem svoju seksualnost po pitanju ljudi koje volim. Proveo sam godine odrastanja pitajući se šta je moja seksualnost. Zbog toga bih svaku gej osobu savetovao da bude u pravom smislu ono što jeste jer nikada ne može biti prerano da prizna svoje pravo seksualno opredeljenje.

Veoma brzo se i deklarisao kao homoseksualac i godinama je bio u vezi sa Kenijem Gosom. Stalno ga je varao, uglavnom sa muškarcima, ali i ponekom prostitutkom, opijao se, drogirao, nije dolazio kući... Veza je trajala više od deset godina, a onda je njegov partner rekao kako je gotovo i Majkl je ostao sam. Nikada nećete naći duševni mir dok slušate svoje srce - rekao je George. U početku je delovalo kako dobro podnosi rastanak, ali je na jednom nastupu priznao kako mu je žao zbog svega što je priredio bivšem dečku. Neposredno posle te noći otkazao je sve zakazane koncerte jer je stao na crtu sa smrću i borio za sopstveni život. Bitka je bila nemilosrdna, ali je pevač pobedio. Naime, zbog teškog oblika upale pluća isključivo i samo zbog zanemarivanja svog zdravstvenog stanja bio je smešten u bolnicu. Nakon oporavka kao zahvalnost što je sve prošlo u najboljem redu odlučio je da se osvrne unazad, analizira svoj život i neke stvari promeni iz korena. Našao je novog dečka, Fadija Favaza, vratio se u studio i prestao da koketira sa porocima. Snimio je novu pesmu White Light u kojoj je opevao svoju borbu. A da je počeo da bere plodove strejtovanja govori i činjenica da je nastupio na ceremoniji zatvaranja 30. letnjih Olimpijskih igara koje su se tokom protekle dve nedelje održale u Londonu. Menja li vuk uz dlaku i ćud, tek ostaje da se vidi...

Moni Marković

 

 

makonda-tracker