neočekivano

Smeši mu se uloga kralja, a on sanja o nečemu drugom: Princ Džordž otkrio šta bi želeo da bude kad poraste

0

Sin princa i princeze od Velsa je drugi po redu za tron

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sinu princa i princeze od Velsa, princu Džordžu zacrtana je budućnost, ali je on nedavno otkrio da osim uloge kralja ima još jednu, takoreći alternativnu ulogu.

 

Princ Vilijam, Kejt, njihova deca i prijatelji uživali su u ručku u kafeu Viveton Hall u Holtu na obali Norfolka – u blizini kraljevske porodice Anmer Hol.

 

Vlasnik Dezmond Mekarti otkrio je Ričardu Edenu iz Dejli Mejla šta je Džordž rekao kada su mu pokazali peć za picu u restoranu na drva.

Jedanaestogodišnji član kraljevske porodice je navodno uzviknuo:

 

- To je ono što želim da radim kada porastem!

 

Velsi su veliki ljubitelji pice. Još 2018. Kejt je otkrila kako njena najstarija deca Džordž i Šarlot vole da prave testo za picu. Ona je podelila da najviše voli onu sa slaninom.

 

Tokom zajedničke posete Velsu 2023. godine, Vilijam i Kejt su naručili čak 12 pica da bi se zahvalili volonterima gorskih spasilaca u Dovlais Ragbi Klubu.

 

PRINC DŽORDŽ BI HTEO DA BUDE KUVAR KAD PORASTE
PRINC DŽORDŽ BI HTEO DA BUDE KUVAR KAD PORASTEfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džordžova budućnost


Najstariji sin princa i princeze od Velsa postao je drugi u redu za tron nakon smrti njegove prabake kraljice Elizabete Druge u septembru 2022.

 

Dok roditelji i deda bez sumnje pripremaju Džordža za buduće dužnosti, kralj Čarls, Vilijam i Kejt pokušavaju da obezbede da njegovo odrastanje bude što je moguće normalnije.

 

Prema knjizi Roberta Hardmana, Kralj Čarls III: Unutrašnja priča, Džordž verovatno neće preuzeti kraljevske obaveze u potpunosti sve dok ne bude stariji i dok ne završi školovanje.

 

DŽORDŽ OBOŽAVA PICU I ŽELI DA BUDE PICA MAJSTOR
DŽORDŽ OBOŽAVA PICU I ŽELI DA BUDE PICA MAJSTORfoto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

- Dok je Čarlsu III svoju budućnost zacrtao bez konsultacija, princ Vilijam je imao značajan stepen autonomije u svom izboru univerzitetskog obrazovanja, angažovanju u oružanim snagama i uvođenju redovnih kraljevskih dužnosti - napisao je Robert. - On je odlučan da princ Džordž treba da ima sličan, ako ne i veći angažman u načinu na koji razvija sopstvenu kraljevsku ulogu.

 

- Nema očekivanja da će bilo kakve kraljevske dužnosti početi sve dok Džordž ne zađe u svoje dvadesete - kaže veteran iz Kensingtonske palate.

 

CELA KRALJEVSKA PORODICA OBOŽAVA DA JEDE PICU
CELA KRALJEVSKA PORODICA OBOŽAVA DA JEDE PICU foto: EPA / JONATHAN BRADY / POOL

- Pre nego što je čak dobio stranicu na krunisanju, Vilijam i Ketrin su želeli da ga pitaju da li osećao se prijatno zbog toga jer je očigledno bio najmlađi.

Džordž, koji je prošle godine položio prvi set prijemnih ispita za sledeću školu, takođe je dugo bio fasciniran avionima.

 

Vilijam je rekao gostu na zabavi u Bakingemskoj palati u maju da je njegov sin "potencijalni pilot u nastajanju" i da je Džordž navodno imao prvi čas letenja tokom školskog letnjeg raspusta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još dugo da vlada 

 

makonda-tracker