sad je jasnije

Njegova agonija neće biti brzo okončana: Otkriven datum suđenja Šonu Didiju Kombsu i - nije mu se dopao!

0

Na spisku zločina su prostitucija, seksualno zlostavljanje, rektiranje i još mnogo toga 

ŠON KOMBS OSTAJE U ZATVORU DO MAJA 2025. GODINE KAD ĆE MU SE SUDITI
ŠON KOMBS OSTAJE U ZATVORU DO MAJA 2025. GODINE KAD ĆE MU SE SUDITI foto: Casey Flanigan/ISMPI / Capital pictures / Profimedia

Čuveni muzički mag, Šon Didi Kombs pojavio se u saveznom sudu u četvrtak, 10. oktobra, gde je zakazan datum suđenja i to za 5. maj 2025. godine.

 

To je bilo njegovo prvo pojavljivanje otkako je optužen veliki broj krivičnih dela među kojima su i seksualni zločini.

 

Kombsovo pojavljivanje na sudu bilo je očekivano nakon što je 17. septembra optužen za trgovinu ženama, reketiranje i prevoz radi bavljenja prostitucijom.

Optužnica se usredsređuje na navodne "frik of", za koje tužioci navode da su orkestrirane, razrađene seksualne performanse između žena i muškaraca koje su bile prisiljene ili prinuđene da učestvuju u seksualnim odnosima.

 

Saslušanje 10. oktobra usledilo je nakon što su Kombsovi advokati uložili žalbu Apelacionom sudu za drugi okrug SAD da on bude pušten uz kauciju pre suđenja. Ranije su dve različite sudije odbile kauciju, pozivajući se na zabrinutost zbog potencijalnog uticaja na svedoke.

 

Kombs, koji se izjasnio da nije kriv, trenutno je u pritvoru u Metropoliten pritvorskom centru u Bruklinu, gde će ostati do suđenja, osim ako njegova žalba ne bude usvojena.

 

PI DIDIJU ĆE SE SUDITI TEK U MAJU SLEDEĆE GODINE
PI DIDIJU ĆE SE SUDITI TEK U MAJU SLEDEĆE GODINE foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

U optužnici protiv osnivača Bad Boj Records-a, takođe se pominje i snimak nadzornih kamera na kojem se vidi da Kombs napada ženu u hotelu u Los Anđelesu, baca neki predmet na nju i udara je nogama.

 

Žena na snimku, Kasandra "Cassie" Ventura, bila je prva koja je podnela tužbu protiv Kombsa optužujući ga za seksualno zlostavljanje prošlog novembra.

 

Video incidenta u hotelu pojavio se u maju, o čemu je prvobitno izveštavao CNN, a u sudskom podnesku od srede, 9. oktobra do kojeg je došao People, Kombsovi advokati optužili su saveznu vladu da je dozvolila da se taj snimak nađe u javnosti.

 

ŠON KOMBS BI MOGAO DA OSTANE U ZATVORU MNOGO GODINA
ŠON KOMBS BI MOGAO DA OSTANE U ZATVORU MNOGO GODINA foto: Nicolas Khayat / Zuma Press / Profimedia

- Curenje je rezultiralo štetnim medijskim izveštavanjem, posebno senzacionalizujući istragu i umešanost porodice gospodina Kombsa - napisali su advokati u podnesku.

 

U pismu sudiji do kojeg je došao ABC Nuz, tužioci su odbacili tu tvrdnju.

 

- Vlada nije bila u posedu snimka pre nego što ga je CNN objavio - napisali su tužioci. - Zaista, u vreme objavljivanja CNN-a, Vlada nije posedovala nijedan video snimak incidenta iz marta 2016.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Glumca optužile dve žene za sekusalno zlostavljanje 

 

makonda-tracker