"to je jedna od negativnih strana"

Neobičan detalj o Mbapeu koji niste znali: Skuplja luksuzne automobile kao sličice, ali ga nećete videti kako ih vozi

0

Navikli smo da viđamo u medijima fotografije fudbalera dok voze svoje luksuzne automobile, ali s Kilijanom Mbapeom to uglavnom nije slučaj iako poseduje zavidan vozni park.

Francuski fudbaler Kilijan Mbape na zvaničnom predstavljanju u dresu Real Madrida
Francuski fudbaler Kilijan Mbape na zvaničnom predstavljanju u dresu Real Madridafoto: EPA-EFE/Chema Moya

Francuski fudbaler Kilijan Mbape, najnovije pojačanje fudbalskog kluba Real Madrid, sa čime stiže mnogo uživanja o kakvima maštaju ljudi širom sveta.


Pred slavnim sportistom je ostvarenje dečačkih snova, učešće u prestižnim takmičenjima, mnogo trofeja, još veća slava (ako je moguće) od one koju ima sad, multimilionski ugovor...


Još jedna od prednosti igranja za Real je to što "kraljevski klub" ima ugovor s BMW-om, ali je zanimljivo to što Mbape neće moći da vozi luksuzne automobile koji će mu biti raspolaganju kao i ostalim igračima.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Francuski fudbaler, koji je napunio 25 godina u novembru, nema, naime, vozačku dozvolu. Prema zakonima u njegovoj zemlji, za nju je mogao da aplicira već kao 18-godišnjak, ali to nije učinio.

To je jedna od negativnih strana ranog uspeha. Propustio sam neke jednostavne stvari kao što je polaganje za vozačku dozvolu – objasnio je Mbape u jednom ranijem intervjuu.


– Mislim da je svi imaju. Za mnoge ljude je vozačka dozvola moranje, ali za mene nije. Iako je to sinonim za nezavisnost, ja sam rano bio nezavistan jer sam na raspolaganju imao vozače. Zato mi to nikad nije bio prioritet – rekao je tada Francuz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)


Štaviše, Pari Sen Žermen, njegov prethodni klub, ponudio je da mu plati da pohađa časove vožnje, ali Mbape nije smatrao da je to neophodno.


Ipak, to ne znači da je Kilijan sebi uskratio luksuznu vožnju. On je vlasnik više skupocenih automobila, među kojima su Mercedes-Benz GLE Coupe, Audi A6, Mercedes-Benz V-Class, Range Rover, a prošle godine se pisalo i da je kupio model Ferrari 488 Pista, koji je koštao oko pola miliona evra. U njima, ipak, uživa sa zadnjeg sedišta.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Mario Hvala slika Mbapea na glavi prijatelja

 

makonda-tracker