nemila scena sa prošlogodišnjeg takmičenja

"Molite se da vam deca budu Simon Kjer": Ko je danski fudbaler kojeg danas s pravom zovu MODERNIM HEROJEM?

0

Kapiten Danske privukao je veliku pažnju nakon što je prošle godine svom prijatelju i saigraču pomogao nakon što je dobio srčani zastoj na terenu 

foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaler Simon Kjer našao se u centru pažnje svetske javnosti zbog snalažljivosti i velikog srca koje je pokazao kada je svom saigraču, fudbaleru Kristijanu Eriksenu ukazao pomoć nakon što se srušio na terenu usled srčanog zastoja

 

Kristijan Eriksen iznenada se srušio na terenu neposredno pre poluvremena tokom utakmice koja je igrana 2023. godine tokom Evropskog prvenstva prošle godine.

 

Zajedno sa engleskim sudijom Entonijem Tejlorom i medicinskim timovima, centralni defanzivac Kjer je "proglašen herojem" zbog brze i hrabre reakcije prenosi Skaj njuz.

Među prvima koji su pritrčali Eriksenu, bio je Simon, koji je prvo pomogao fudbaleru, a onda naveo danske igrače da formiraju krug oko Eriksena dok dok mu je ukazivana pomoć kako bi ga zaštitio od kamera i znatiželjnih pogleda.

 

Potom je otišao do publike i tešio Sabrinu Kvist Jensen, igračevu izbezumljenu suprugu.

 

Brzo razmišljanje herojskog kapetana

 

Kada se Eriksen srušio, Kjer je „pretrčao dužinu terena i krenuo u akciju“, piše španski list Marca. Njegovo brzo razmišljanje odigralo je ključnu ulogu u spasavanju života njegovog saigrača: odmerio je Eriksenov puls i uverio se da mu jezik ne blokira disajne puteve.

Zvezda Milana je „odgurala druge igrače kako bi Eriksena odmah postavila na poziciju za prvu pomoć - dodao je San. Radio je na tome da spreči Eriksena da proguta jezik, a zatim je doneo „spasonosnu odluku da počne da daje CPR svom pogođenom prijatelju”.

 

Lekari su potom preuzeli hitnu pomoć Eriksenu na 15 minuta pre nego što je igrač Intera prebačen u bolnicu.

 

Opisujući Kjaera kao „kapetana i heroja“, novinar Ski Sportsa Anđelo Mangijante pohvalio je nemačkog Danca za njegov „čin herojstva“.

 

Kjaer je pokazao „šta zaista znači nositi traku i voditi grupu muškaraca“, rekao je Alan Feheli iz Football Espana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon Kjaer (@bestkjaer)

- Uprkos traumi situacije, ostao je smiren.

 

Na društvenim mrežama nakon toga počele  su da se nižu objave, a jedna je bila posebno zanimljiva:

 

- Dragi roditelji, od danas nemojte tražiti od Boga da od vašeg sina napravi novog Mesija ili Ronalda. Molite se da postane čovek poput Simona Kjera.

 

Bonus video:

Fudbal i žene 


 

makonda-tracker