humanost na delu

"Jedan ubod igle je ništa naspram saznanja da si NEKOME SPASAO ŽIVOT": Stevan Piale otvoreno o procesu kom se podvrgao

0

Glumac Stevan Piale oduševio je sve humanim gestom i učešćem u akciji "Osloni se na mene" podstakao ljude da učine isto. 

Glumac Stevan Piale donirao je matične ćelije Institutu za majku i dete
Glumac Stevan Piale donirao je matične ćelije Institutu za majku i detefoto: Instagram / stevanpiale

Uspešni srpski glumac Stevan Piale (36) sinoć je na svom Instagram nalogu podelio dirljivu objavu, kojom je oduševio svojih 125 hiljada pratilaca. 

 

Naime, Piale je napisao poduži tekst o svom učešću u akciji "Osloni se na mene", a koja se tiče doniranja matičnih ćelija zarad lečenja onih kojima je to najpotrebnije.

 

Mladi glumac iskoristio je svoju platformu kako bi podstakao ljude da i sami u što većem broju pomognu i pridruže se akciji upisom u registar dobrovoljnih davalaca

 

Stevan Piale podelio je sa svojim obožavaocima kako je izgledao proces davanja matičnih ćelija kroz koji je prolazio mesec dana. 

 

– Razmišljao sam da li uopšte da kačim ovo ali ako postoji šansa da ovom objavom ubedim bar jednu osobu da se upiše u registar davalaca matičnih ćelija, ja sam svoje obavio – započeo je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale)

 

– Želim da znate i to da taj neko ko je bolestan i čeka donora možda čeka baš vas i samo vas.


Želim da znate i da ne postoji mnogo lepših osećaja nego kada znaš da si nekom produžio/spasio život – istakao je glumac.

 

Glumac je svojim gestom svima dao primer
Glumac je svojim gestom svima dao primer foto: Marija Mladjen/ATAImages

 

– Sasvim je u redu da vam najjači motiv za upis u registar bude to što ćete se posle toga osećati kao bolji čovek ali mislite i na to da sutra vi možete da se nađete u situaciji da vama ili nekom bliskom može da zatreba donor.

 

– Sad kad sam prošao kroz sve ovo mogu da vam kažem da je osećaj koji imate kada se sve završi mnooogo jači i veći od tih par uboda iglom – zaključio je Piale.

 

Za kraj, glumac je pozvao sve ljude dobre volje da se upišu u Registar davalaca i pomognu onima koji su životno ugroženi.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Glumac Stevan Piale o iznenađenju koje mu je supruga Una pripremila za rođendan

 

 

makonda-tracker