zanimljiva dinamika

Kao roditelj i dete – i jasno je ko ima KONTROLU: Ponašanje princa Harija i Megan u Nigeriji je glavna tema na Ostrvu

3

Kraljevski par posetio je ovih dana Afriku, a stručnjaci za govor tela i te kako su imali posla u analizi njihovog ponašanja

Megan Markl i princ Hari u Nigeriji
Megan Markl i princ Hari u Nigerijifoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, više nisu među višim, "radnim" članovima britanske kraljevske porodice, ali ih to ne sprečava da idu na kraljevske turneje.


Tako je ovaj par bio ovih dana u poseti Nigeriji, a mediji svakodnevno izveštavaju o njihovim aktivnostima, ponašanju i uobičajeno fenomenalnom stilu vojvotkinje od Saseksa.


Kako to često biva u slučaju britanskih tabloida, The Sun se obratio ekspertkinji za govor tela kako bi analizirali ponašanje princa Harija i Megan Markl u Nigeriji, a ona je primetila nešto interesantno.

 

Pogledajte fotografije kraljevskog para iz Nigerije.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Džudi Džejms, stručnjakinja za govor tela, objasnila je da se Megan Markl postavlila kao domaćica i vođa prilikom posete ratnoj zoni, igranju odbojke i slušanju himne Ujedinjenog Kraljevstva.

Njen govor tela kada je stigla u Nigeriju jeste postavio Harija u veću lidersku ulogu, ali je Megan blistala u talasima zvezdane prašine, osmehivanju i ritualima dodirivanja poput simpatičnog stavljanja ruke na rame, mahanju u stillu onog koje viđamo na crvenom tepihu i skromnom sleganju ramenima – objasnila je Džejmsova.


Ona je i za Daily Mail tumačila ponašanje kraljevskog para i istakla da u njemu vidi odnos roditelja i deteta.

 

https://glossy.espreso.co.rs/tag/7629/princ-hari
https://glossy.espreso.co.rs/tag/7629/princ-harifoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Postoji nešto skoro kao odnos roditelja i deteta u govoru tela dok Hari i Megan imaju male rituale slične plesu, kada izbegavaju da puste ruku jedno drugom čak i na sekund – smatra ona.


Džudi Džejms kaže i da se čini da se oni neprestano dodiruju dradi naklonosti i da bi ostvarili taktilnu vezu i, na neki način, tešili jedno drugo u javnosti.


Džudi veruje i da je Hari nerado pušta ruku svoje supruge da bi je potom ponovo zgrabio jer mu je očajnički potreban taj nivo dodira, a primećuje i da princ placem dodiruje vojvotkinjin prst kao izraz naklonosti, dok to što su im prsti bili isprepletani vidi kao jačanje "signala povezanosti".

 

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: Emmanuel Osodi / AFP / Profimedia

Kad svako od njih potpiše knjigu, Megan je ta koja je ponovo zadužena za upravljanje i ono što liči na kontrolu, dok drži Harija za zglob, u prilično majčinskom stilu – smatra ona.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker