HOĆE LI DOBITI POZIVNICU?

Sudbina se baš poigrava njegovim životom: Princ Hari pred novim izazovom pred sam dolazak u Veliku Britaniju

0

Princ stiže u Veliku Britaniju tokom važnog događaja, što mu dodatno otežava već dovoljno komplikovan odnos s porodicom 

PRINC HARI PRED JOŠ JEDNIM IZAZOVOM
PRINC HARI PRED JOŠ JEDNIM IZAZOVOMfoto: EPA / NEIL HALL

Poseta princa Harija Velikoj Britaniji poklapa se sa velikom žurkom koju će kraljevska porodica upriličiti u Kraljevoj bašti 8. maja. Budući da se prema planovima očekuje da će vojvoda od Saseksa stići u Veliku Britaniju u sredu, jasno je da se to poklapa sa velikim kraljevskim događajem.

 

Iako tek treba da bude potvrđeno ko će prisustvovati, zna se da će Bakingemska palata biti domaćin žurke u Kraljevoj bašti - prve u sezoni. Ipak, ono što još nije objavljeno je da li će i princ Hari dobiti pozivnicu za ovaj događaj, kao ni da li planira da se ponovo vidi s članovima svoje porodice.

 

Početkom nedelje je potvrđeno da će se princ Hari doći u London na službu za Dan zahvalnosti koja će se održati 8. maja u katedrali Svetog Pavla povodom 10. godišnjice Invictus Games-a koje je osnovao 2014.

 

On je na zvaničnom profilu ove organizacije na Instagramu stoji:

 

- Fondacija Invictus Games će proslaviti 10 godina postojanja i spasavanja života Službom zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla 8. maja.

 

U poruci se nastavlja:

 

- Pridružiće nam se naš pokrovitelj, princ Hari, vojvoda od Saseksa, glumac Dejmijan Luis i članovi svetske zajednice Invictus da obeležimo ovu priliku.

PRINC HARI STIŽE U BRITANIJU UOČI VELIKOG DOGAĐAJA
PRINC HARI STIŽE U BRITANIJU UOČI VELIKOG DOGAĐAJA foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Predstojeća poseta će biti prvi put da je Hari otputovao u Veliku Britaniju otkako je na kratko bio da da vidi svog oca kralja Čarlsa nakon što mu je u februaru dijagnostikovan rak.

 

Putovanje je trajalo kraće od 24 sata nakon što je Bakingemska palata objavila vesti o kraljevom zdravstvenom stanju.

 

Otac dvoje dece, princ Hari, tada je snimljen kako stiže u Klarens Haus u Londonu gde se sastajao sa ocem oko 45 minuta pre nego što je kralj otišao helikopterom za Sandringem.

 

Kratko ponovno okupljanje bilo je prvo značajno vreme koje su otac i sin proveli zajedno od smrti kraljice Elizabete II u septembru 2022.

HOĆE LI I PRINC HARI BITI POZVAN NA VAŽAN DOGAĐAJ?
HOĆE LI I PRINC HARI BITI POZVAN NA VAŽAN DOGAĐAJ?foto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je Hari prisustvovao krunisanju svog oca prošlog maja, smatra se da su njih dvojica od tada imali samo ograničen kontakt usred nesuglasica oko vojvodinih memoara Spare.

 

Nije poznato da li će mu se u Velikoj Britaniji pridružiti supruga Megan Markl i njihovo dvoje dece, četvorogodišnji princ Arči i dve godine mlađa princeza Lilibet.

 

Vojvotkinja je poslednji put posetila rodnu zemlju svog supruga u septembru 2022. kada su prisustvovali samitu One Ioung Vorld u Mančesteru. Trebalo je da se pojavi na dodeli nagrada VelChild, ali je morala da propusti događaj nakon smrti Harijeve bake, kraljice Elizabete II.

 

 

 

makonda-tracker