divan gest

Melina Džinović prvi put u javnosti posle razvoda: Dizajnerka među onima koji su ostvarili san devojčice iz "Ribnikara"

5

Popularna modna kreatorka i bivša supruga pevača Harisa Džinovića je sa svojim kolegama učestvovala u projektu kojim je ispunjena želja jedne od žrtava zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Melina Džinović na obeležavanju početka rada Fondacije 'Angelina'
Melina Džinović na obeležavanju početka rada Fondacije "Angelina"foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Centru "Sava" sinoć je svečano obeležen početak rada Fondacije "Angelina", osnovane u znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović i na sve ostale žrtve ubijene 3. i 4. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju.


Tom prilikom je prikazano i 16 haljina koje su poznati domaći dizajneri napravili prema skicama Angeline Aćimović i dva modela koje je specijalno za ovu priliku izradila modna kuća Dior.


Događaju je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, a među njima i kreatorka Melina Džinović, koja je među kreatorima koji su dali svoj doprinos.

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ovo je, ujedno, prvo pojavljivanje Meline Džinović posle rastanka od pevača Harisa Džinovića.


Melina nije govorila javno, dok se u ime svih kreatora obratio Igor Todorović, koji je istakao da je cilj okupljanja bio ostvarivanje ideje i oživljavanje Angelininih crteža.


Citiraću Antoana de Senta Egziperia, koji je u svojoj knjizi 'Mali princ' o inspiraciji napisao da se samo srcem dobro vidi, suština se očima ne može sagledati. Otuda slobodan sam da kažem da smo haljine radili srcem, jer samo smo tako mogli da ih na pravi način pretvorimo u stvarnost – istakao je Todorović.

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na svečanosti je pušten i film režisera Miroslava Terzića posvećen Angelini, dok je pijanista Stefan Đoković izveo je "Emocije", kompoziciju Andrije Čikića, Angelininog stradalog školskog druga.


Ideja nam je da osim negovanja sećanja, organuzejemo i razne vrste aktivnosti, predavanja, radionice, sportske događaje, školske projekte, sa ciljem da deci i odraslima skrenemo pažnju na destruktivni uticaj pojedinih sadržaja na društvenim mrežama i igricama i da ih naučimo da prepoznaju i zaštite sebe i druge – istakla je Marija Aćimović, sestra pokojne Angeline.
 

BONUS VIDEO

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

 

makonda-tracker