ovo niste znali

Kako je Anđela Ignjatović postala Breskvica? Ovo je priča iza neobičnog nadimka popularne pevačice

0

Popularna pevačica već godinama privlači pažnju i pesmama, i glasom, i izgledom, kao i neobičnim pseudonimom

Anđela Ignjatović Breskvica učestvuje na Pesmi za Evroviziju '24 (PZE24), gde izvodi pesmu 'Gnezdo orlovo'
Anđela Ignjatović Breskvica učestvuje na Pesmi za Evroviziju '24 (PZE24), gde izvodi pesmu "Gnezdo orlovo"foto: Nemanja Nikolić

Anđela Ignjatović Breskvica jedna je od glavnih favorita na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju (PZE), a ona se publici predstavlja pesmom "Gnezdo orlovo" u prvoj polufinalnoj večeri.


Iako veoma mlada, Breskvica je već nekoliko godina dobro poznato ime na našoj sceni, na koju je stupila 2019, pesmom "Utopija".


Potom je s tadašnjim dečkom Mihailom Veruovićem, koji je poznatiji kao Vojaž, snimila niz dueta u naredne dve godine, a najveću pažnju na sebe su skrenuli saradnjom s Vukom Mobom i pesmom "Koraci u noći".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)


U to vreme Breskvica je osvojila nekoliko priznanja, a potom se razišla od Vojaža i samostalnu karijeru započela pesmom simboličnog naziva Bon Voyage. Potom je snimila više uspešnih singlova, a nakon što je nekoliko puta istakla da bi volela da predstavlja Srbiju na Evroviziji, prijavila se za festival Pesma za Evroviziju '24.

Kako je Breskvica dobila nadimak?


Anđela Ignjatović se već na početku karijere izdvojila neobičnim pseudonimom Breskvica, a ispostavilo se da nije u pitanju umetničko ime koje je ona ciljano odabrala da bi skrenula pažnju javnosti na sebe.

Štaviše, u trenutku kada je snimila prvu pesmu, ona je u svom krugu prijatelja odavno bila poznata pod ovim nadimkom.


Moja najbolja drugarica mi je još u osnovnoj školi dala slučajno nadimak Breskvica i od tada je to ostalo. Svi su me tako zvali – istakla je pevačica jednom prilikom.

 

Anđela Ignjatović Breskvica učestvuje na Pesmi za Evroviziju '24 (PZE24), gde izvodi pesmu 'Gnezdo orlovo'
Anđela Ignjatović Breskvica učestvuje na Pesmi za Evroviziju '24 (PZE24), gde izvodi pesmu "Gnezdo orlovo"foto: Nemanja Nikolić

Tokom gostovanja u emisiji AmiG Show, ona je objasnila da je sve počelo tako što je često jela breskve.


Konstantno sam samo breskve jela na velikom odmoru – prisetila se.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Fillari pred PZE: Ta žena je zapravo u meni, to je moja strana

 

makonda-tracker