pesma za evroviziju

"Ja se nisam ni prijavio za PZE" Marko Mandić na takmičenje stiže sa kokicama u ruci, ženom u publici i zadatkom za baku

0

Marko Mandić je jedan od učesnika na PZE, pa smo tim povodom popričali sa mladim muzičarem. 

 

Marko Mandić kaže da se nije prijavo sa za Pesmu za Evrovizuju, već da se njegova pesma sama prijavila na to takmičenje
Marko Mandić kaže da se nije prijavo sa za Pesmu za Evrovizuju, već da se njegova pesma sama prijavila na to takmičenje foto: M.M./ATAImages

Marko Mandić je u intervjuu za Glossy pričao o Pesmi za Evroviziju, svojim očekivanjima od nastupa na tom takmičenjiu, ali i svom najvećem blagu - porodici. 

 

Od tinejdž senzacije i hita Ramdagadam, preko saradnje sa Skaj Viklerom do Pesme za Evroviziju i, možda i, Evrovizije. Kako ti zvuči ovo?

 

Ludo. Jedno ludo putovanje skroz.

 

Potrefilo se baš da tvoj prvi hit sa kojim si se probio, "Ramdagadam", ovih dana slavi 10. rođendan kao i da smo baš tim povodom pre 10 godina radili intervju. Nije to mali period, tada si maltene bio još tinejdžer. Šta se promenilo kod tebe od tada? 

Tako je, evo baš danas je 10 godina (5. februar, na dan kada je vođen razgovor, prim. aut) i čujemo se 10 godina kasnije, ti i ja. Najveća stvar je što sam postao ćale. Imam divnu ženu i dve ćerkice. Uživam u porodičnom životu. I to je ovako hajlajt najveći i najveći uspeh koji se od tada desio. Ćerkice mi sada imaju tri i četiri godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordana Stanic (@stanicgoga)

 

Do pre nekoliko godina neko bi rekao da je malo neobično da  osoba iz tvog miljea želi da učestvuje na PZE i Evroviziji, ako uopšte postoje bilo kakvi stereotipi posle Konstraktimog nastupa pre dve godine. Kako ti vidiš sve to?

 

U ovom slučaju ova pesma je sama izabrala da bude prijavljena. Volim u šali da kažem da je sama uzela i popunila prijavu. Baš je ludo kako nam se desila ta stvar. Razmišljali smo da li je to za singl, šta da radimo sa tim, da li je, šta je, ali setili smo se da postoji Pesma za Evroviziju i to nam je dalo inspiraciju da se prijavimo.

Hteo sam da te pitam šta te je motivisalo da se prijaviš za Pesmu za Evroviziju i šta očekuješ od učešća na PZE. Međutim, sad si nam otkrio da se pesma "Dno" sama prijavila, pa je možda bolje da te pitam šta je nju motivisalo da se prijavi i šta ona očekuje od nastupa sa tobom na PZE?

 

To je kul platforma u poslednje tri-četiri godine, lansirala se kao OK priča. To je bio deo motivacije, osim ovoga što sam malopre već rekao. Iskreno očekujem sve najbolje. I ja i pesma  to očekujemo. Osim što ćemo se super provesti, očekujemo i sjajne rezultate na PZE.

 

Reci nam nešto više o numeri "Dno" sa kojom si se prijavio za PZE. Znamo da je nastala kao plod zajedničke saradnje sa tvojim kumom Nemanjom Filipovćem....

 

Nastala je manje više u dahu. Tačnije kroz dan dva je nastala ta neka osnova. Posle smo imali još tri četiri meseca da je kitimo, oduzimamo i sabiramo da bi to sve danas zvučalo baš ovako kako zvuči.

Da li si pratio PZE i Evroviziju prethodnih godina i, ukoliko jesi, koji izvođači su bili po tvom ukusu?

 

PZE sam pratio, ali Evroviziju nisam. Bilo je zanimljivih pesama i nastupa. Sara Jo je učestvovala pre dve godine. Ona mi je drugarica i moram da priznam da sam navijao za nju. PZE je svakako jedan događaj koji mi je super da gledam. Spremim kokice i gledam. Ali sada neću moći da jedem kokice...

 

Možda ćeš moći i sada da jedeš kokice, ali ne kod kuće, već na PZE?

 

Da, to je definitivno dobro rešenje. Poneću kokice. Da se osećam kao kod kuće.

Da li će porodica da bude uz tebe na PZE u publici ili ćete bodriti ispred malih ekrana?

 

Žena će biti u publici, a ćerkice ćemo da uvalimo bakama i dekama. Obzirom da nastupamo prvi i otvaramo program, biće još budne.

 

Da li si imao prilike da čuješ ostale pesme, šta misliš o konkurenciji na PZE?

 

Jaka je konkurencija. Diplomatski sam odgovarao do sada na takva pitanja. Birao sam da izdvojim nekoga koga ne poznajem, tako sam rekao da mi se dopala dosta stvar od Džordžija, ali ima svakako još zanimljivih pesama. Sad kreću te probe, biću tamo. Imaću i vremena malo bolje da ih čujem. Mislim da ću svaku pesmu znati napamet svidela mi se ili ne svidela.

 

Bonus video: 

 

 

D. Milićević 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker