hrvatski mediji

"Moje dete nije džak krompira!" Severina se oglasila nakon glasina da joj sud ponovo oduzima starateljstvo nad sinom

0

Borba Severine i Milana Popovića za starateljstvo nad maloletnim sinom traje od 2013. godine

Severina i Milan Popović već dugo vode bitka za starateljtsvo nad sinom Aleksandrom
Severina i Milan Popović već dugo vode bitka za starateljtsvo nad sinom Aleksandrom foto: Instagram / Severina

Pevačica Severina i srpski preduzetnik Milan Popović više neće deliti starateljstvo po pola nad maloletnim sinom Aleksandrom, izveštavaju hrvatski mediji. 

 

Kako navodi Nacional, Vrhovni sud u Zagrebu ukinuo je presudu Županijskog suda u Splitu, koji je u avgustu 2021. odlučio da dete treba da provede dve nedelje sa ocem, a zatim dve nedelje kod majke.

 

Prema pisanju nedeljnika, presuda je poništena jer je sud u Splitu prekršio Zakon o parničnom postupku o kojem je odlučeno 16. januara ove godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Ukidanjem tog rešenja, starateljstvo se vraća ocu, a ta odluka odmah stupa na snagu.

 

Njihova žestoka borba za starateljstvo nad maloletnim sinom traje od 2013. godine.

 

Severina je za hrvastko izdanje portala 24 sata prokomentarisala presudu Vrhovnog suda. Njenu izjava se prenosi u celosti.

 

Hrvatski mediji pišu da je Sud doneo odluku da se sin vrati Milanu Popoviću
Hrvatski mediji pišu da je Sud doneo odluku da se sin vrati Milanu Popoviću foto: Youtube Printscreen

- Sada su vrhovne sudije dale svoju presudu. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikada nisu videli, sa kojim nikada nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoja razmišljanja i koje već deset godina trpi torturu sistema, a ja zajedno sa nego. Ne da sada treba da se pitam za nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne da se od mene traže još neke nepravilnosti, posebno one koje su protiv pravne prakse Ustavnog suda, kako kaže moj advokat. Ali da se ja borim do poslednje kapi krvi za svoje dete, bez koga sam imao 20 meseci, nećete se igrati sa mojim detetom. Sa kojim pravom? Moje dete nije džak krompira da se menja.

 

- Pojednostavljeno, to može da znači da ću svoje dete, koje sam rodila, vaspitala i školovala, koje je živelo sa mnom od rođenja, ponovo viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 časova i svakog drugog vikenda subotom i nedeljom. Nećete me više zadirkivati, čak ni protiv želje deteta. Ono živi i školuje se u Zagrebu, za razliku od svog oca. Sramota me ove zemlje što se takve stvari rade detetu, što ne smem da govorim da ne bih nekoga uvredila. Prošao sam svu kalvariju hrvatskog pravosuđa, a proći ću i ovo Vrhovnog suda, ali sam to prošao sa svojim djetetom. Ja sam ovde nebitan. Kao što se sudije štrajkom bore za plate, tako ću i ja da nastavim da se borim za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom, za šta očigledno niko ne brine, pogotovo neki korumpirani – rekla je Severina.

 

Severina tvrdi da je vlasti ne tretiraju na korektan način
Severina tvrdi da je vlasti ne tretiraju na korektan način foto: Instagram

Njen advokat Jasminka Biloš nema saznanja o navedenoj odluci.

 

- Severinin advokat nema saznanja o pomenutoj odluci Vrhovnog suda, pa ne može da je komentariše. Jedino što sa sigurnošću može da kaže jeste da nije tačno da je Vrhovni sud mogao da preinači odluku Županijskog suda u Splitu, jer ona nije bila predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, ali je Vrhovni sud smatrao procesno pitanje o kojem bi eventualno mogao zauzeti drugačiji stav od Županijskog suda u Splitu i zatražiti da Županijski sud ponovo razmotri stvar. Ukoliko je tačno da je vraćena na saslušanje veštaka, radi se o presudi Vrhovnog suda koja je u suprotnosti sa pravnim stavom Ustavnog suda iznetim u odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprineo ujednačavanju sudske prakse, već naprotiv. Postupio je suprotno ustavnoj sudskoj praksi – rečeno je listu 24 sata.

 

Advokat Milana Popovića potvrdio je presudu Vrhovnog suda.

 

- Pošto se radi o statusnim predmetima, ne mogu vam reći nikakve detalje jer je utvrđena tajnost postupka, mogu samo da potvrdim da je revizija tužioca uvažena i odluka Županijskog suda ukinuta - potvrdila je za 24 sata advokatica Željka Pokupec.

 

Bonus video: 

 

 

makonda-tracker