zanimljivo

Tekst je napisao sveštenik, a otpevala ga popadija: Znate li koja je omiljena pesma Novaka Đokovića i kako je nastala?

0

Obožavaju je mnogi Srbi, a često je puštaju i na dočeku naših poznatih sportista 

NOVAKOVA OMILJENA PESMA JE VESELI SE SRPSKI RODE
NOVAKOVA OMILJENA PESMA JE VESELI SE SRPSKI RODE foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Jedan od najboljih tenisera na svetu, naš Novak Đoković, veliki je veseljak i koristi svaku priliku da se opusti uz dobru muziku. Na slavljima često zna da zaigra kolo, a to smo imali prilike da vidimo kada se ženio njegov brat Đorđe

 

Ipak, u moru raznih numera postoji jedna koju Novak najviše voli i koja za njega ima duboko značenje, kao i za mnoge druge Srbe. U pitanju je pesma koju peva Danica Crnogorčević i koja se zove "Veseli se srpski rode".

 

Iako je mnogi dobro znaju i pevaju već od prvog stiha retko ko zna kako je ova pesma nastala. Nju je napisao Daničin suprug sveštenik Ivan, a čast da je otpeva bila je data njegovoj supruzi.

 

 

- Dok sam čekao da se Danica i naša kćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodniku i dobovao neku muziku prstima po zidu. Pitao sam je da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica "Veseli se srpski rode zbog slobode" - ispričao je on jednom prilikom za domaće medije. 

 

DANICA JE OTPEVALA PESMU SVOG SUPRUGA IVANA
DANICA JE OTPEVALA PESMU SVOG SUPRUGA IVANA foto: Instagram/danicacrnogorcevic

 

Nakon što su u Crnoj Gori otpočele litije, pesma se sama nametnula. Ivan je ispričao da se ona nametnula kao himna i da mu je puno srce kad vidi koliko ljudi je prigrlilo ovu pesmu kao svoju.

 

Ona je objavljena  na Vidovdan 2020. godine, a često se može čuti na važnim događajima u našoj prestonici kako odzvanja sa zvučnika prilikom dočeka srpskih sportista. 

 

Bonus video:

Filip zapevao sa Prijovićkom?

 

makonda-tracker