jedini se obratio javnosti

"SVOJIM OČIMA sam videla dokaze": Milijarder se oglasio posle tvrdnje da ga je Epstajn snimao s devojkama na ostrvu

0

Nakon vesti da je Džefri Epstajn navodno snimao Bila Klintona, princa Endrua i ser Ričarda Brensona tokom seksualnih radnji na njegovom ozloglašenom ostrvu, milijarder se oglasio

Ričard Brenson, osnivač kompanije Virgin i milijarder
Ričard Brenson, osnivač kompanije Virgin i milijarderfoto: Kristina Bumphrey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dokumentacija u vezi sa Džefrijem Epstajnom, američkim finansijerom i osuđivanim seksualnim prestupnikom koji je umro dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima, ovih dana potresa svetsku javnost.


U objavljenim papirima pojavljuje se mnogo imena povezanih sa ozloglašenim bogatašem, a među njima su bivši američki predsednici, političari, osobe iz industrije zabave...


Najnovije vesti u vezi s otpečaćenim dokumentima jesu da je Džefri Epstajn navodno u tajnosti snimao princa Endrua, Bila Klintona i ser Ričarda Brensona tokom odnosa. Sve se navodno dešavalo na njegovom privatnom "pedofilskom ostrvu", kako ga nazivaju mediji, a jedini koji se do sada oglasio tim povodom je britanski milijarder Ričard Brenson, kako prenosi Daily Mail.

Tvrdnje o snimljenim odnosima na Epstajnovom ostrvu


Sara Ransom, jedna od žrtava koje su svedočile, navela je u pismu koje je 2016. poslala jednom novinaru da je Džefri Epstajn tajno snimao svoje nabrojane prijatelje dok su imali seks s mladim ženama.

 


Kad je moja drugarica imala seksualne odnose s Klintonom, princem Endruom i Ričardom Brensonom, Džefri je u svim tim odvojenim situacijama snimao – rekla je i kaže da je sopstvenim očima videla da se to dogodilo.


Lično mogu da potvrdim da sam, sopstvenim očima, videla dokaze ovih seksualnih činova, koji ih jasno identifikuju kako imaju seksualne odnose s mojom prijateljicom . Više ću nego rado svedočiti pred sudom, pod zakletvom – rekla je.


Ona je u svom pismu navela i da je Donald Tramp imao odnose s "mnogo devojaka".

 

Džefri Epstajn obesio se u zatvoru
Džefri Epstajn obesio se u zatvorufoto: The Daytona Beach News-Journal/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako se brani Ričard Brenson?


Portparol bogataša i osnivača kompanije Virgin kaže da su ove optužbe "neosnovane".


On ukazuje na članak iz 2019, objavljen u časopisu New Yorker, u kome se ističe da je Sara Ranson "izmislila takve trake da bi skrenula pažnju na Epstajnovo ponašanje i naterala da ga veruje da ima 'dokaze koji bi izašli na videlo ako bi je povredio'".


Kako ističu iz kompanije Virgin, Sarino pismo je kasnije koristio Epstajnov advokat Alan Deršovic kako bi pokazao da gospođici Ransom "očigledno nedostaje kredibilitet".

 


Sara Ransom, inače ćerka lord Mekfirsona, ranije je ispričala da ju je Džefri Epstajn silovao dva do tri puta dnevno, nakon što ju je ozloglašena "madam" Žislen Maksvel prevarila i uplela u svoju mrežu zlostavljanja kada je bila 22-godišnja manekenka. Ona je bila jedna od 11 žena kojima je dozvoljeno da daju izjave na saslušanju u slučaju protiv Maksvelove, o tome kako im je britanska bogatašica i Epstajnova saradnica uništila živote.


Da li je Džefri Epstajn snimao prijatelje tokom odnosa?


Ona je tada rekla da je američki finansijer snimao Klintona, princa Endrua i Brensona i navela da je "hvala Bogu, uspela da se dočepa nekih od tih snimaka". Izjavila je i da se na snimcima ne vidi Epstajn, ali da je on bio pametan.


Sačuvala sam snimak na nekoliko USB-ova i bezbedno ih sakrila na različite lokacije širom Evrope – rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin Lyall (@erinelyall)


Teorija o snimljenim seksualnim odnosima najmoćnijih ljudi sveta s mladim devojkama i tinejdžerkama već godinama kruži u vezi s ovim slučajem. Marija Farmer i Virdžinija Đufre, još dve žrtve, ispričale su da su u Epstajnovoj vili u Njujorku videle prostoriju ounu CCTV monitora, koje prikazuju i šta se dešava u toaletima.


Kada je policija upala u vilu 2019, pronađeno je mnogo snimaka devojaka u bolesnoj kolekciji osuđenog pedofila.


I sama Žislen Maksvel je sugerisala da takvi snimci postoje, kada je u emisiji "60 minuta" rekla:


Ne znam gde su.

 

makonda-tracker