ostavila je blago

Ovo su DECA Merime Njegomir: Ćerke su joj prave lepotice, imaju neobična zanimanja, a na SINA je bila NAROČITO PONOSNA

1

Porodica je za Merimu bila najvažnija stvar u koju je ulagala i energiju i emocije i nisu je razočarali 

ČIME SE BAVE DECA MERIME NJEGOMIR?
ČIME SE BAVE DECA MERIME NJEGOMIR?foto: Damir Dervišagić

Naša legendarna pevačica Merima Njegomir plenila je pažnju svih ljubitelja kvalitetne muzike i svojim pesmama ostavila dubok trag srpskoj naronoj muzici.  

 

Na veliku žalost svih koji su godinama pratili nje rad, pevačica je nakon teške bolesti preminula je u 68. godini.

 

Tokom svoje blistave karijere, koju nije nikada obeležio ni jedan skandal, snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. 

 

Osim karijere koju je teško nadmašiti Merima se ostvarila i kao majka, supruga i žena kojoj je porodica bila na prvom mestu. O tome svedoči i činjenica da je odbijala turneje po čitavoj bivšoj Jugoslaviji, jer je smarala da bi to škodilo njenoj deci, koja su tada bili tinejdžeri.

 

Merima Njegomir se 1979. udala se za Milana Njegomira s kojim je godimana bila u braku, ali su se njih dvoje na kraju ipak razišli. Ostala je sama sa četvoro dece i bila im najveći životni oslonac do kraja svog života.

 

MERIMI JE PORODICA BILA NA PRVOM MESTU
MERIMI JE PORODICA BILA NA PRVOM MESTU foto: M.M./ATAImages

 

Rodila je tri devojčice i dečaka, a mnogo puta je govorila kako su oni njen najveći ponos. Oni su sad odrasli ljudi, samostalni, ali ih estradni život ni malo ne privlači.

 

Najstarija ćerka Merime Njegomir, Ljubica, srećno je udata i vlasnica je poznate poslastičarnice u Beogradu. Tekstopisac Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i Ljubica Njegomir, ćerka pokojne pevačice  osnivali su Fondaciju za borbu protiv raka. Njih dvoje su želeli da skrenu pažnju javnosti na ovu ozbiljnu bolest i na neki način sačuvaju uspomenu na svoje majke.

 

 

Jelena je udata i na prezime Njegomir dodala je Grahovac. Ova Merimina kćerka se bavi lajf-koučingom i svojevremeno se pisalo o njoj jer koristi "vibriranje", tehniku za privlačenje novca koja je proslavila Anu Bučević. Jelena možda i više liči na mamu od Milice.

 

 

Milica je krenula maminim stopama, ali se povukla iz javnog života i danas radi kao službenik kod poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

 

 

Sin Marko, jedino muško dete u porodici, uvek je bio blažen među ženama, pa ne iznenađuje što nosi titulu majčinog ljubimca. On je završio pravo, kojim se danas i bavi.

 

 

Merima je bila ponosna na to što je uspela da svoju decu izvede na pravi put i mirno je mogla da počiva kada ju je odnela teška bolest s kojom se borila.

makonda-tracker