16 godina kasnije

Ona je bila najveća ljubav Tošeta Proeskog, a onda je ušla u istoriju: Kako danas izgleda i šta radi Andrijana Budimir?

0

Rukometašica Andrijana Budimir bila je največa ljubav tragično poginulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog. 

 

 

Toše Proeski, koji nas je napustio 16. oktobra 2007. godine, bio je u vezi sa rukometašicom Andrijanom Budimir
Toše Proeski, koji nas je napustio 16. oktobra 2007. godine, bio je u vezi sa rukometašicom Andrijanom Budimir foto: : MUSTAFA OZER / AFP / Profimedia

Navršilo se tačno 16 godina od kada nas je napustio jedan od najboljih vokala sa ovih prostora - Toše Proeski. 

 

Toše je tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnom udesu, a nakon njegove smrti saznalo se da je bio u vezi sa rukometašicom Andrijanom Budimir. 

 

Kružile su tada regionom slike uplakane Andrijane na Tošetovoj sahrani, na kojoj se pojavio veliki broj kolega, kao i stanovnika Makedonije.

 

Tek zahvaljujući tim fotografijama je i otkriveno da su Toše  Andrijana bili u vezi. 

Nakon tog saznanja, svi mogući mediji su želeli intervju sa Andrijanom na temu odnosa sa Tošetom, kako bi otkrila nešto više o njihovj vezi, ali Budimirova nikad nije pristala na tako nešto. 

 

I dosta godina posle smrti pevača, Andrijana je žalila za njim. 

 

- Nekad mi je Toše nosio beče ruže, moje omiljeno cveće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošetov grob završim u bolnici - ispričala je jednom Andrijana.

Pisalo svojevremeno po medijima se da su rukometašica i pevač u dva navrata bili zajedno. Prvo od 2001. do 2004. godine, a da su onda opet počeli da se zabavljaju i navodno žive zajedno 2007.  Baš te godine kada je Toše poginuo.  

 

A gde je i šta radi Andrijana danas?

 

Andrijana je svjevremeno igrala za Crvenu zvezdu, Napredak iz Kruševca, kao i za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Pisalo se da je nakon raspada te države podnela zahtev da igra za selekciju Hrvatske. 

Pet godina nakon Tošine smrti, Andrijana se opet zaljubila. Ona je stala na ludi kamen sa jednim ugostiteljem iz Skoplja, a dve godine kasnije oni su postali roditelji sinu Maksimu

 

Andrijana je uspela i da uđe u istoriju rukometa i to kao prvi ženski trener neke muške selekcije.

Budimirova je vodila selekciju Makedonije na zvaničnom EHF turniru u Mađarskoj. To je bio tim momaka koji su rođeni 2002. godine. 

 

Danas je Andrijana vlasnica jedne privatne rukometne škole, a zbog svoje uspešne karijere u makedonskim medijima je zovu i čeličnom ledi rukometa.

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker