malo ko zna ovaj detalj

Nikada nećete pogoditi! Legendarna novinarka mladolikog izgleda: Da li znate koliko godina ima Mira Adanja Polak?

0

Novinarka Mira Adanja Polak imala je sagovornike koje bi svako mogao samo da poželi.

Mira Adanja Polak završila je psihologiju, a nakon studija dugo radila kao stjuardesa
Mira Adanja Polak završila je psihologiju, a nakon studija dugo radila kao stjuardesafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Novinarka Mira Adanja Polak jedna je od najcenjenijih u svom poslu, a njene emisije su uvek neprolazne i večito aktulne.

 

Ona potiče iz jevrejske porodice, a prve godine života je provela u Subotici.

 

Pred polazak u osnovnu školu se doselila u Beograd gde je završila i Gimnaziju i Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu.

 

Usavršavala se u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjem Američkim Državama.

Njen životni put je zaista neverovatan. Nakon studija, radila je kao stjuardesa u JAT-u, a potom i kao šef marketinga u Eksport presu i šef stjuardesa u Aviogeneksu od 1969. do 1971.

 

Na Televiziji Beograd se zaposlila 1971. godine, a od 2002. godien uređuje i vodi svoju autorsku emisiju, a među sagovornike s kojima je uradila neke od svojih najznačajnijih intervju spadaju Henri Kisindžer, Sofija Loren, Kalo Ponti, Jovanka Broz, Indira Gandi, Gabrijel Garsija Markes, Danilo Kiš i mnogi drugi

 

O svom privatnom životu govori veoma retko, a decenijama je u braku sa Martinom Darkom Polakom.

 

- Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Ja sam patrijarhalna žena i držim do toga. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta isforsirana potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima - ispričala je jednom prilikom u intervjuu za Puls iz 2006. godine.

Novinarka Mira Adanja Polak već 40 godina uživa u skladnom braku sa Martinom Darkom Polakom.
Novinarka Mira Adanja Polak već 40 godina uživa u skladnom braku sa Martinom Darkom Polakom.foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Nakon osam pobačaja, rodila je sina Marka, a danas ima troje unučića koji su centar njenog sveta.

 

– Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to - izjavila je jednom prilikom novinarka i dodala:

 

- Poštovala sam pravo sina na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim da mu pomognem kad god to od mene zatraži – izjavila je novinarka.

 

S ozbirom da je mladolikog izgleda i prepuna energije, mnoge iznenadi podatak da je Mira Adanja Polak rođena 22. avgusta 1942. godine što će reći da ima 81 godinu. 

 

BONUS VIDEO

 

SLAĐANA JE LEGLA I ISPRUŽILA RUKU... Naša novinarka u programu uživo DALA KRV i otkrila u kom slučaju nećete moći da je donirate

 

 

 

makonda-tracker