sada je svi pevaju

Jedan od najvećih hitova Vesne Zmijanac nije bio napisan za nju: Evo koja pevačica je trebalo da otpeva pesmu "Svatovi"

0

Iza ove pesme se krije tužna priča.

Verovatno najtužnija balada koju je otpevala Vesna Zmijanac bila je upravo ova.
Verovatno najtužnija balada koju je otpevala Vesna Zmijanac bila je upravo ova.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Vesna Zmijanac decenijama uveseljava publiku svojom muzikom i baršunastim glasom.

 

Neke od najpoznatijih pesama koje je otpevala su "Kunem ti se životom", "Kazni me, kazni",  "Da budemo noćas zajedno", a sigurno jedna od najupečatljivijih jeste i pesma "Svatovi".

 

Međutim, kako je jednom prilikom priznao za Grand online kompozitor i tekstopisac Dragan Aleksandrić, ta pesma, koja krije tužnu priču, uopšte nije bila namenjena Vesni. 

 

- Ja sam tu pesmu prvo ponudio Biljani Jevtić, ona je moje dete i počela je karijeru mojim pesmama, međutim tu pesmu je odbila. Ja sam odmah otišao kod Vesne koja je tada bila moja komšinica na Bežanijskoj Kosi. Ponudio sam joj tu pesmu, ona se oduševila i uzela je – rekao je on.


Na ovoj pesmi je dugo radio, ali je znao da će biti veliki hit. 

-Tu pesmu smo radili šest meseci. Svaki dan je dolazila kod mene kući i vežabli smo je po deset sati da bi na kraju sve izašlo kako treba. I tada sam Vesni rekao da će se ploča prodati u velikom tiražu, ali da neće biti tada toliko slušana. To se na kraju ispostavilo kao tačno, ploča se prodala u ne znam kolikom tiražu, a tek kasnije je postala hit i evo danas se peva i sluša – ispričao je Dragan.

 

BONUS VIDEO

 

Vesna Zmijanac nastup

 

 

makonda-tracker