Jovana Balašević: Srećna, nasmejana i zaljubljena

4
Najnežnije emocije prošle nedelje izašle su na videlo kada su glumica Jovana Balašević i njen novi dečko Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine grada, proslavili kraj polumaratonske trke u Novom Sadu
Jovana Balašević, Foto: Dragan Gojić
Jovana Balašević, Foto: Dragan Gojić

Lepa glumica Jovana Balašević (31) ljubomorno čuva svoju privatnost, a budući da je tokom celog života bila izložena oštrom sudu javnosti, odlučila je da svoj emotivni život sakrije od publike. Željna pažnje samo pozorišnih i filmskih gledalaca, iza visokih zidina svog privatnog života uživa već četiri meseca u savršenoj emotivnoj vezi sa predsednikom Skupštine grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem Sadamom (35). Ne želeći da iko sazna za njihovu vezu, u početku su se uspešno krili, ali kada su emocije nadvladale racio, često su ih Novosađani viđali kako šetaju centralnim gradskim ulicama.

Kada su se prošle nedelje zajedno pojavili na premijeri predstave Estrogen u Pozorištu mladih, opčinili su mnoge svojom pozitivnom energijom i zaljubljenošću koja je bila očigledna. Lepa glumica tada nije skidala osmeh s lica, a iz pozorišta su oboje istrčali držeći se za ruke da bi se potom uputili u bioskop gde su poput zaljubljenih tinejdžera gledali večernju projekciju. Bez obzira na to što su ih mnogi često viđali zajedno, Jovana ne želi da iznosi detalje o svom privatnom životu jer, kako je ranije govorila, na lošim iskustvima naučila je da privatan život to zaista treba i da ostane.

- Najbolju stvar koju čovek može da nauči u životu jeste da postoje trenuci kada ne treba postavljati pitanja, samo ćutiš i pamtiš. Ono što je u tebi, niko ne može da ti oduzme, a ono što je izvan tebe, svejedno nije tvoje – iskrena je Jovana u izjavi za Story, ali kako nijedna tajna na svetu nije ostala neotkrivena, tako je i njihova ljubav ovekovečena fotografijama u Zmaj Jovinoj ulici na tradicionalnom novosadskom polumaratonu održanom 25. marta. Na glavnoj trci učestvovao je i Aleksandar koji je istrčao dvadeset jedan kilometar. Poljupcem i nežnim zagrljajem na cilju ga je nagradila njegova voljena Jovana koja je sve vreme zdušno navijala.

I dok Jovana savršeno tumači lik psihijatra Grete Garbo u pozorištu Madlenianum, Aleksandar se aktivno bavi politikom u Novom Sadu. Mnoge je intrigirao njegov nadimak Sadam koji je dobio još kao osnovac, a mališani su ga tako zvali jer je sa porodicom živeo u Libiji, gde je njegov otac bio lekar. Bez sujete prihvatio je ovaj nadimak, pa ga je čak iskoristio i na DJ sceni gde je nastupao pod nadimkom Saddam. Ljubav prema umetnosti spojila ih je u svim segmentima života, pa sada sa mnogo strasti i posvećenosti uživaju u muzici, filmu i pozorištu. I baš kao što je u intervjuu za magazin Story Jovana otkrila da je zaljubljena i emotivno ispunjena, lepa glumica kaže da ona uvek bira muškarce, kao i da se za pažnju sama bori. Sada kada je skinut veo s njihove tajne, i dalje nemi za medije, ali usmereni na njihovu ljubav, svakodnevno šetaju Zmaj Jovinom ulicom i uživaju u svim radostima koje donosi svaki novi dan. I baš kao što su njeni roditelji, poznati kantautor Đorđe Balašević (59) i Jovanina majka Olivera (51), otpočeli emotivnu vezu romantičnim šetnjama kroz Novi Sad, tako će možda i njihova ljubavna priča kao epilog imati svetlu budućnost o kojoj samo njih dvoje odlučuju sasvim sigurni da će to ostati tajna za javnost.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker