da li je se sećate?

STARIJA je od Berčeka, a glumila mu je — ćerku: Doživela je VELIKU tugu, a ovako sad izgleda zvezda "Porodičnog blaga"

0

Voleli smo smo je u "Srećnim ljudima" i "Porodičnom blagu", a ovako danas izgleda glumica koja nas je zasmejavala!

jelena čvorović paunović ostala je specifična po svom hrapavom glasu i vrsnoj glumi
jelena čvorović paunović ostala je specifična po svom hrapavom glasu i vrsnoj glumifoto: Youtube Printscreen

Ako ste gledali "Porodično blago" i "Srećne ljude" barem jedanput, sigurno se sećate maestralne glumice, poznate po specifičnom, hrapavom glasu, koja nas je zasmejavala duhovitim replikama. 

 

Naravno, u pitanju je Jelena Čvorović Paunović, čuvena Zorka u "Porodičnom blagu", odnosno Kasandra (odnosno, Žaklina u "Srećnim ljudima").

 

Zanimljivo je da je ona glumila ćerku Paje Pandurovića, zvanog Trošak, kog je odglumio Aleksandar Berček, a zapravo je dve godine starija od njega!

 

Jelena Čvorović Paunović je rođena 26. juna 1948. godine, a nedavno je napunila 75 godina. Srpska pozorišna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Bogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

 

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne uloge, a publika je pamti pre svega kao Ninu iz "Otpisanih", Zorku iz "Porodičnog blaga", Žaklinu iz "Srećnih ljudi" i Tankosavu Tasić iz "Bele lađe".

 

jelena čvorović paunović ima bogatu televizijsku i pozorišnu karijeru
jelena čvorović paunović ima bogatu televizijsku i pozorišnu karijerufoto: Marina Lopičić

Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta gde je od 1985. godine. Igrala je u predstavama: "Noć mladenaca", "Inspektorove spletke", "Komedija zabuna", "Harold i Mod" i mnogim drugim, a autorka je monodrame "Afera koferče".

 

Jelena je iz Bajine Bašte, a živi i radi u Beogradu. Vrlo lako biste je prepoznali i dan-danas, jer gotovo da se nimalo nije promenila.

 

 

Jelenu je pre nekoliko godina zadesila porodična tragedija kada joj je suprug, sa kojim ima ćerku, preminuo, te od tada nosi veliku tugu u svom srcu.

 

Ona je jako vezana za ćerku Minu, pa je jednom prilikom podelila njenu fotografiju na Instagramu, uz opis rodio lično ja, a interesantno je što joj svojevremeno nisu verovali da ima majku glumicu.

 

Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila (smeh) — kazala je jednom prilikom Jelena.

 

 

Bonus video

Serija Prste sudbine na Kurir TV

 

makonda-tracker