REAGOVALA ŠPANIJA

Nakon poljupca usledila suspenzija, pa majčin štrajk glađu: Ko je španski fudbaler o kojem bruji ceo svet?

0

Nakon izliva emocija usledila je oštra osuda javnosti i organizacije FIFA

foto: EPA / EIDAN RUBIO/RFEF HANDOUT
foto: EPA / EIDAN RUBIO/RFEF HANDOUT

Majka predsednika španskog fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa odlučila je da otpočne štrajk glađu zbog "nehumanog lova" na njenog sina.

 

U javnosti su se pojavile brojne kritike na račun Rubijalesa (46) nakon što je poljubio fudbalerku Dženi Hermoso u usta nakon pobede Španije u finalu Svetskog prvenstva za žene.

 

Zbog ovog čina Rubijales je dobio suspenziju sa mesta predsednika španskog fudbalskog saveza, nakon čega je njegova majka, Anđeles Bejar, odlučila da štrajkuje glađu,  nakon što se zaključala u crkvu u Motrilu.

 

 

Ona je izjavila za špansku novinsku agenciju EFE da će štrajk biti nastavljen "neograničeno, dan i noć".

 

Ermoso je rekla da nije pristala na poljubac i da joj se taj gest nije dopao, dok je Rubijales rekao da je poljubac bio uzajaman i zajednička proslava dva prijatelja.

 

Rubijales je obećao da neće podneti ostavku u petak, ali ga je u subotu FIFA suspendovala.

 

Španski mediji okupili su se ispred crkve Divina Pastora u Motrilu na južnoj španskoj obali, gradu u kojem je podignut Rubijales.

 

Luis Rubijales poljubio fudbalerku u javnosti
Luis Rubijales poljubio fudbalerku u javnosti foto: EPA / FERNANDO VILLAR

 

Bejar je za EFE rekao da je "neljudski i krvavi lov koji vrše sa mojim sinom nešto što on ne zaslužuje".

 

Španska vlada zatražila je od Španskog sportskog suda (TAD) da suspenduje Rubijalesa, o čemu će se raspravljati na sastanku TAD-a u ponedeljak.

 

Španski fudbalski savez (RFEF) je takođe pozvao regionalne saveze na "vanredni i hitan" sastanak u ponedeljak "kako bi procenili situaciju u kojoj se savez nalazi".

 

Kada je u subotu objavila da je suspendovala Rubijalesa, Fifa je naredila njemu, RFEF-u i njegovim zvaničnicima i zaposlenima da ne pokušavaju da kontaktiraju Ermosa, kome je RFEF ranije tog dana zapretio pravnim postupkom.

 

 

 

makonda-tracker