Boris Novković: Prijatelji posle razvoda

2
Ne želeći da od svog braka pravi farsu, pop pevač Boris Novković i njegova supruga Lucija zajedno su odlučili da se rastanu nakon što joj je on priznao da voli drugu ženu
Boris Novković, Foto: Dražen Kokorić, Story press
Boris Novković, Foto: Dražen Kokorić, Story press

Sunčane i prolećne dane hrvatski pevač Boris Novković (44) provodi uobičajeno, mada poslednjih nedelja preživljava nimalo ugodne trenutke. U ranim poslepodnevnim satima pojavio se na svojoj staroj adresi u Zagrebu, gde ga je već nestrpljivo čekao sinčić Noa (3). U obližnjem parku, u neposrednoj blizini kuće u kojoj pevač i njegova dojučerašnja partnerka Lucija (34) imaju stan i prelep vrt, odigrao je fudbal sa razigranim dečakom dok je njegov mlađi sin, četvoromesečni Bono, omamljen svežim vazduhom, spokojno prespavao tu utakmicu. U tome ga nije omeo ni povremeni veseli dečji smeh starijeg brata, kao i tatini glasni saveti Noi kako treba da šutne loptu.

A nakon pola sata trčanja po parku, tata i sin odlučili su da zabavu potraže na drugom mestu. Prošetali su do kuće, uzeli neophodne stvari za druženje, pozdravili se sa mamom i bratom i uputili prema automobilu. Nakon što je Noi pomogao da uđe u automobil, Boris ga je pažljivo smestio u njegovo sedište, pa su se uputili u malu avanturu koju su isplanirali do najsitnijeg detalja. U njihovim životima ništa se naizgled nije promenilo. Činjenica da Boris više ne živi tamo gde je donedavno stanovao i da se više ne budi kraj svojih sinova, jedina su novost i promena. Ali, njegovim sinovima je, kako saznaju hrvatski mediji od bliskih prijatelja bivših supružnika, od toga važnije vreme koje tata provodi s njima. A tog vremena, pričaju nadalje izvori bliski poznatom kantautoru i pevaču, on ima mnogo.

Tokom poslednja dva meseca koliko živi odvojeno od svoje porodice, Boris provodi mnogo vremena u društvo svojih naslednika, pa čak možda i više nego prethodnih meseci. Svakodnevno dolazi u stan koji je doskoro delio sa suprugom, a neretko decu čuva i kada njihova mama Lucija ima nekih obaveza. Odluka dojučerašnjih supružnika o razvodu braka nije se odrazila na svakodnevni život, a mnogi kažu da je to zato što se nisu rastali u svađi, niti su se na taj korak odlučili preko noći. Danas su oni odlični prijatelji, ali i sjajni roditelji svojim sinovima. Lucija i Boris zajednički su rešili da se raziđu pre nepuna dva meseca, a istovremeno su isplanirali i kako će njihovi životi izgledati u narednom periodu kada više ne budu delili isti dom. Dogovorili su se da će Lucija nastaviti da živi u Borisovom stanu sa njihovo dvoje dece pa se on, odmah nakon što su se dogovorili da će podneti zahtev za razvod braka, spakovao i preselio.

Još dok je bio u braku, u Borisovom životu pojavila se druga žena, a svoje emocije iskreno je priznao supruzi, kao i članovima svoje porodice. I dok jedni smatraju da je mlada umetnica Iva Višošević (33) jedini i pravi krivac za raspad braka u kojem je rođeno dvoje dece, drugi tvrde da su nevolje u raju počele znatno pre nego što je Boris upoznao umetnicu, kao i da se njihovo prijateljstvo razvilo u obostranu zaljubljenost kada se brak više nije mogao spasti. Nije poznato kada su se i gde Iva i Boris upoznali, šta ih je povezalo i zbližilo, a šta je bilo presudno da donesu neke ozbiljne odluke. Zna se tek da je plavokosa mlada žena vlasnica dve diplome, pre dvanaest godina završila je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a pre četiri godine diplomirala je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Inače, Lucija i Boris bili su u vezi dvanaest godina, od čega su osam i po proveli u braku. Upoznali su se na jednom od festivala koji se održavaju na moru, sa kojeg je plavokosa Lucija izveštavala kao novinarka. Venčali su se 14. septembra, tri godine kasnije, u maloj crkvi na vrhu brda iznad Šmarjeških toplica, u prisustvu njihovih porodica i najbližih prijatelja. Tačno na petu godišnjicu braka objavili su radosnu vest da je na putu njihovo prvo dete, a sinčić Noa rodio se 19. januara 2009. godine. Pevač je tokom porođaja sve vreme bio uz svoju suprugu.

- Bila mi je velika želja da postanem otac, dugo sam se pripremao za to i sada sa sigurnošću mogu da kažem kako sam spreman na sve odgovornosti - izjavio je Boris uoči Noinog rođenja.

Za zagrebačkog kantautora, prošla godina bila je izuzetno uspešna. Naime, 9. novembra rodio mu se drugi sin Bono, a potom je 22. decembra održao veliki koncert u zagrebačkoj dvorani Dražen Petrović, kojim je proslavio 25 godina karijere. Sada, kada je na novoj životnoj prekretnici, čini se da ima dovoljno snage da prebrodi sve prepreke i pronađe način da opet bude srećan i zadovoljan sobom.  

 

Sandra Njavro

 

makonda-tracker