nije mu bilo lako

Redovi tuge, smrti, patnje, sve zbog jednog PROKLETSTVA: Životna priča Novice Zdravkovića bila je MRAČNA i TRAGIČNA

0

Prošlo je dve godine od smrti čuvenog pevača, a njegov život može da posluži kao inspiracija za snimanje filma 

Životna priča Novice Zdravkovića
Životna priča Novice Zdravkovićafoto: Dragan Kadić

Poznati pevač Novica Zdravković oduvek je bio u senci svog brata, koji je izgradio veliku muzičku karijeru. Nakon što je skoro dve decenije proveo u borbi sa kancerom bešike, Novica je preminuo pre dve godine, a iza njega ostala je priča koji mnogi i danas rado slušaju.

 

Nakon što je pre oko 5 godina saznao da mu se bolest pogoršala Novica je odlučio da se povuče iz muzike, svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je tada govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

 

 

U životu ovog velikog muzičara bilo je mnogo tragedija,  o čemu je svojevremeno i sam pričao. Novica je često znao da kaže da nosi prokletstvo zbog devojke koja je pre više od 3 decenije poginula.

 

Prilikom gostovanja jednoj domaćoj emisiji Novica je otvorio dušu i ispričao sve o događaju, koji je kasnije povezivao sa brojnim nedaćama koje su ga snašle tokom života.

 

- Bila je veoma lepa i dolazila je svake noći u kafanu u kojoj sam pevao. Znao sam da je bila zaljubljena u mene, ali joj tu ljubav nisam uzvratio jer sam tada bio ženskaroš i menjao nekoliko devojaka za noć. Nisam hteo da je iskoristim i stavim u isti koš sa njima, želeo sam da ostanemo prijatelji - počeo je priču pevač.

 

Legendarni Novica Zdravković propatio je mnogo tokom života
Legendarni Novica Zdravković propatio je mnogo tokom života foto: Dragan Kadić

 

Kako je naveo oni su jednom prilikom zajedno bili čitavu noć, pili su, a onda je ona odatle pravo krenula na posao. 

 

- Na Pančevačkom mostu se kamion zakucao u nju i na mestu je ostala mrtva. Posle nekoliko sati su mi javili da je više nema - ispričao je Novica. 

 

Posle ovog nemilog događaja pevaču je trebalo dosta vremena da sve zaboravi, potisne u mislima, a onda su počele da se dešavaju i druge tragedije. Preminula mu je sestra zbog koje je mnogo patio.

 

- Život mi se raspadao. Godinu dana od kada je umrla sam svakog jutra ranom zorom išao na njen grob mrtav pijan, pričao i onda bih zaspao - bio je iskren on.

 

Nakon smrti devojke koja je u njega bila zaljubljena pratila ga je loša sreća
Nakon smrti devojke koja je u njega bila zaljubljena pratila ga je loša sreća foto: Ana Paunković

 

I tu ružnim stvarima nije kraj. Toma se razboleo, a to je bio veliki udarac za njega.

 

- Zatim moj Toma…Umro je u najgorim mukama. Molio sam lekare da ga uspavaju, a oni nisu hteli - objašnjava on naglasivši da odmah posle Tome je umro sinovac od 26. godina a zatim na stotine prijatelja i članova familije.

 

 

- Ta devojka koja je poginula pre više od tri decenije mi uzima sve drago. Na proleće sam bio kod jedne žene koja se bavi tim stvarima, proročanstvima ili kako već, i ona mi je rekla da mi se ta devojka sveti za neostvarene snove. Uzima sve što mi je najdraže. Neka uzme mene odmah nemam strah, samo neka mi ne dira porodicu - rekao je on.

 

Ukoliko želite da čujete pojedine detalje iz života Tome Zdravkovića koje do sada niste znali pogledajte video koji sledi:

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker