legenda

Novak je nakon meča kažnjen drakonskom kaznom, ali njemu je ispunio želju: Šmekerski potez Đokovića oduševio svet

0

Čekao je 23 godine i na kraju je dočekao 

Novak nakon meča poklonio fanu polomljeni reket
Novak nakon meča poklonio fanu polomljeni reketfoto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Neobičan gest na kraju velikog finala na Vimbldonu usrećio je jednog čoveka, koji već 23 godine, iz godine u godinu odlazi na tribine teniskog terena kako bi posmatrao igrače i gledao mečeve. 

 

Nakon više od dve decenije, uspeo je da priđe Novaku i da mu zatraži reket, baš onaj zbog kojeg je, jer ga je slomio, dobio drakonsku kaznu od 6.100 funti.

 

Nole je bio pomalo iznenađen, ali nije odbio Milana, čoveka koji 23 godine živi u Londonu i s nestrpljenjem svake godine prati ovaj veliki teniski turnir. 

 

 

On je za BBC ispričao šta se tačno dogodilo.

 

- Nakon završetka meča jednostavno sam pitao Novaka 'Mogu li dobiti tvoj slomljeni reket?' Rekao je: 'Da, zašto ne?.' I upravo mi ga je dao - s uzbuđenjem je ispričao Milan.

 

Mediji su kasnije preneli priču o ovom srećniku.

 

- Živeo sam u Londonu poslednje 23 godine, a ovo je moje 23. finale Vimbldona, zaredom. Ovo je reket koji je Đoković razbio. Novak je bio ljut i jednostavno ga je polomio - ispričao je srpski navijač za BBC.

 

Milan je dobio Novakov slomljeni teniski rekte i ostavrio je svoju veliku želju
Milan je dobio Novakov slomljeni teniski rekte i ostavrio je svoju veliku željufoto: Eleanor Crooks / PA Images / Profimedia

 

Čini se da su se Milanu isplatile godine strpljenja i da će mu ovaj potez našeg najboljeg tenisera ostati urezan do kraja života u sećane.

 

Mnogi su ovo komentarisali na društvenim mrežama, i svi su saglasni, ako je neko zaslužio da dobije taj reket onda je to ovaj navijač, jer biti na 23 vimbldonska finala zaredom nije baš jednostavno.

 

Inače, Đoković je kažnjen sa 6.100 funti zbog tog ispada bijesa što je najveća pojedinačna kazna dodijeljena na ovogodišnjem turniru te rekordna za 2023. godinu.

 

Kakva atmosfera je bila posle Vimbldona pogledajte u videu.

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker