nije joj bilo lako

Prodala zlato da plati lečenje majke i sinovima maturu : Dragana Katić otkrila kako se snalazila kad je život nije mazio

0

Dragana je otvoreno pričala kako je pojedinim momentima izgledao život samohrane majke sa sinovima blizancima i bolesnom majkom. 

 

Dragana sa svojim sinovima blizancima
Dragana sa svojim sinovima blizancima foto: Instagram

Naša poznata voditeljka Dragana Katić je majka dvojice sinova blizanaca, Bobana i Bojana.

 

Ona ponosno danas ističe da su njih dvojica njeno najveće blago u životu. Boban i Bojan su danas odrasli muškarci i imaju po oko 25 godina.

 

Boban je u Beogradu diplomirao arhitekture, nakon čega se preselio u Berlin, dok je Bojan je na neki način krenuo majčinim putem jer je Fakultet političkih nauka. 
 

Danas u u njihovoj porodici sve izgleda harmonično, međutim nije oduvek bilo baš tako. Draganu je otac njenih blizanaca ostavio malo pre nego što će se ona poroditi, tako je da je sinove odgajala kao samohrana majka. 

 

To je bio period kada im se dešavalo da nemaju dovoljno za ovo ili ono, pa je Dragana u tim momentima morala da se snalazi na razne načune.

 

Tako je jednom, da bi mogla da plati lečenje svoje majke, kao i maturu i eskurziju sinovima, morala da proda zlato koje je imala u kući. 

 

- Plaćala sam privatne časove pred upis u gimnaziju, terapije i sve što je bilo potrebno za lečenje majke. Bila sam u škripcu s novcem, a deci je trebalo da platim maturu i ekskurziju. Jedno jutro sam upalila laptop da pročitam vesti, kad mi je iskočila reklama "otkup zlata". Nikada nisam ni čula do tada da mogu da prodam zlato - počela je priču Dragana u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović". 

 

Nedugo nakon toga, Dragana je prošla pored jedne zlatare i došla na ideju kako da plati sve neophodne troškove.  

 

- Tog dana je trebalo da snimam reklamu na Bežanijskoj kosi, pa sam prošla kolima pored zlatare, uzela iz nesesera prvi komad na koji sam naišla i pitala prodavca: "Da li vi to otkupljujete zlato?" Kada mi je rekao koliko to vredi, rekla sam: "Vraćam se za pola sata". Prodala sam sve što sam imala i sutradan rekla deci da idemo da kupimo šta im treba - kaže Dragana. 

 

Ističe da nije sigurna koliko je tačno prodala, međutim da im je to rešilo sve probleme u tom trenutku. 

 

- Ne znam koliko je bilo u gramima, ali znam da je bilo dovoljno novca da zadovolji sve moje potrebe. Tada sam mislila da sam dobila ogromnu sumu, jer nisam imala ništa, a sada shvatam da to i nije bilo mnogo novca - priča Katićeva. 

 

Nije želela da priča Bobanu i Bojanu šta je uradila, kako ih ne bi u tim momentima opterećivala. 

 

- Pitali su me: "Mama je l' si uspela da se snađeš?" Rekla sam im da sam dobila novac od snimanja reklame. Slagala sam ih, iako sam do tada sve delila s njima. Znali su kada mi je pun novčanik, a kada je prazan, kada mi je teško, a kada sam super... Ali ovog puta nisam želela da ih opterećujem problemima - otkriva lepa voditeljka. 

 

Ona navodi da jednostavno nije bila u stanju da traži od nekoga pozajmicu, ali da nije mogla da izneveri oca i majku.

 

- Ponos mi nije dao da bilo kome zatražim novac. Smatrala sam da sama treba da obezbedim deci da odu na ekskurziju i na maturu u garderobi u kojoj oni žele - navela Katićeva. 

 

 

makonda-tracker