sin u zatvoru

"Dva puta sam preživela kliničku smrt, bila sam mrtva nekoliko minuta": Život pevačice obeležile su porodične tragedije

0

Dok je gradila blistavu karijeru, Hanka Paldum je proživljavala teške trenutke.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Pevačica Hanka Paldum (66) otpevala je neke od najvećih hitova narodne muzike na ovim prostorima.

 

"Crne kose", "Ja te pjesmom zovem", "Voljela sam,voljela" i druge pesme koje je interpretirala donose jednu melanholičnu notu koja se oseća u njenom glasu.

 

A svakome ko poznaje njen životni put je dobro jasno odakle ona tu.

 

Dok je gradila karijeru koja sada traje već nekoliko decenija, u privatnom životu su joj se dešavale tragedije. 

 

Na samo početku karijere dogodila joj se prva tragedija - preminuo joj je otac

Nekoliko godina nakon što joj je popularnost porasla postala je majka rodivši 1981. godine kćerku Minelu. Pet godina nakon toga rodila je sina Mirzu

 

Oba deteta je dobila sa Muradifom, muškarca u kojeg je bila zaljubljena još od srednje škole.

 

Međutim, ono što je zajedničko porođajima koje je imala jeste komplikacije i zdravstveni problemi.

 

- Imala sam jako teške porođaje, a na oba sam doživela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porođaj sa Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan sled stvari u životu i uvek sam se smatrala pre svega suprugom i majkom, a tek onda umetnicom - izjavila je jednom prilikom Hanka i dodala:

- Muziku sam smatrala delom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspesima. Važnije mi je bilo da svoju decu izvedem na pravi put. Minela mi je uvek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala - 

 

Njen suprug i ona su bili i poslovno povezani i očigledno su bili uigran i proveren tim, ali su se ipak razveli nakon 13 godina braka. 

 

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila u beogradskog fudbalskog trenera Miladina Živadinovića.

 

Sve je delovalo kao bajka, ali kada ju je zaprosio, ona je odbila, a ubrzo su raskinuli. 

Pevačica je doživela još jednu tragediju kada joj je u 50. godini preminuo mlađi brat Smail od posledica raka pluća, koji je zapravo bio glavni "krivac" za Hankine muzičke početke jer joj je bio velika pomoć i podrška. 

 

Pre nekoliko godina tačnije 2015. njen sin Mirza je doživeo saobraćajnu nesreću zbog koje je završio u zatvoru na dve godine. 

 

- Teško mi je, kao što bi bilo i svakoj majci, ali tu emociju držim u sebi. Mnogi zloupotrebljavaju moju nesreću, ali ja se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, s jedne strane, iako ne može biti dobro, jer je u zatvoru - rekla je tada Hanka.

 

makonda-tracker